Antena Meniu Search
x

Repetiţii intense la Circul Metropolitan din Bucureşti. Spectacolele s-ar putea relua după 15 iunie

Vine circul în oraş! Repetiţiile au început deja la Circul Metropolitan din Bucureşti. Acrobaţi, jongleri sau actori se pregătesc intens pentru 3 spectacole noi. Din 15 iunie s-ar putea redeschide.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 07.06.2020, 21:08

Vezi și
  • În arenele de circ vor fi aplicate măsuri de prevenție.
  • Circul Metropolitan pregătește 3 spectacole.

Au început repetiţiile la circ. Semn că mai e puţin până ce ne vom putea bucura din nou de aventură şi spectacol. În arenă e număr de dresaj cu o parte dintre caii Circului Metropolitan. Se pregătesc de spectacole ce ar putea avea loc după 15 iunie.

Filimon Iordache, cascador: Mai avem încă vreo 2 sau 3 dresuri în afară de ce aţi văzut. Acrobaţiile pe cai sunt foarte grele şi foarte riscante dar sunt ani de muncă.

În ultimele trei luni, Răzvan şi Florina, un cuplu de acrobaţi pe patine cu rotile, şi au creat o scenă în propria grădină şi au repetat zilnic. Singurul spectator a fost fiul lor de 4 ani..

“Suntem soţ şi soţie, avem şi un baietel de 4 ani jumate şi am încercat sa repetăm acasă. Ne-am luat postamentul, dar e foarte greu în aer liber: bate vântul, e frig”, spun cei doi.

Răzvan Vasilescu: A fost foarte, foarte greu să ne menţinem corpul la aceeaşi greutate.

Florina Vasilescu: Lucrezi foarte greu. Tragi de tine. Ai senzaţia că mai ai pe cineva în spate.

Cu virusul nu s-au putut juca nici jonglerii.

Lucian Bogdănescu, jongler: Până acum am repetat fiecare acasă. Când nu ai un alt loc disponibil, repeţi acasă. Este complicat. Fiecare are stilul lui, tehnica lui. Încercăm să fim toţi pe aceeaşi mână. Facem un număr de jonghelier în 11 persoane.

Spectacolele se vor ţine într-o arenă în aer liber după noile reguli

Florin Barbu, director tehnic:  Am amenajat un spaţiu exterior de 480 de locuri, dar datorita distanţării sociale, o să intre 130 de persoane.

George Dumitru, artist acrobat: Publicul ne lipseşte. Noi suntem gata. Noi putem să facem spectacol acum! Nu putem da un spectacol până când artiştii nu repetă măcar de două, trei ori cu spaţiul respectiv. Trecerea de la o sală la exterior e puţin dificilă.

Circul Metropolitan a pregătit deja pentru redeschidere trei spectacole noi. 150 de angajaţi şi zeci de colaboratori au un singur dor:

(Reporter): Care e lucrul de care vă e cel mai tare dor?

(Filimon Iordache, cascador): De public. Îţi dă aripi!

Lucian Bogdănescu, jongler: Îmi este dor de spectacol, de căldura publicului. Sperăm să revină. Îi aşteptăm cu drag pe toţi!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Repetiţii intense la Circul Metropolitan din Bucureşti. Spectacolele s-ar putea relua după 15 iunie