Antena Meniu Search
x

Invenţia unui român din Italia i-a adus o amendă de 5.000 de euro. Carabinerii i-au confiscat bicicleta

Un român din Tortona a primit o amendă de 5.000 de euro, iar carabinerii i-au confiscat bicicleta, după ce tânărul i-a adus modificări importante.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 29.01.2019, 12:24

Amendă uriaşă pentru un român din Italia care şi-a modificat bicicleta

Un român din Tortona a primit o amendă de 5.000 de euro, iar carabinerii i-au confiscat bicicleta, după ce tânărul i-a adus modificări importante.

Tânărul de 31 de ani şi-a tunat bicicleta să atingă 60 de km/h.

Bicicleta românului atingea 60 de km/h

Românul a găsit o modalitate de a ataşa biciletei un motor electric, transformând un Mountain Bike într-un adevărat moped electric.

Pe acelaşi subiect

Tânărul a modificat bicicleta în aşa fel, încât să poată fi utilizată şi cu pedale, însă principalul mijloc de propulsie era motorul electric.

Astfel, tânărul a inventat un obiect de transport eco, dar neomologat, din păcate. Astfel, carabinerii i-au confiscat bicicleta şi i-au dat o amendă de 5.000 de euro.

Românul a fost prins după ce a trecut cu viteză pe lângă patrula de poliţie

Tânărul de 31 de ani a fost oprit în trafic de poliţiştii italieni, după ce ar fi trecut în viteză pe lângă ei.

Văzând modificările aduse bicicletei, poliţiştii au fost curioşi cum funcţionează şi l-au întrebat mai multe detalii pe român.

Nesiguri despre legalitatea în circulaţie a bicicletei modificate, poliţiştii au mers cu românul la sediul Poliţiei şi au făcut o programare la bancul de teste pentru motociclete, pentru a testa performanţele bicicletei modificate de român.

La teste, bicicleta a atins şi depăşit viteza de 60 de km/h

Verificările ulterioare pe bancul de încercare cu role (cele utilizate pentru revizuiri) au permis să se stabilească faptul că viteza maximă la care acest motor ar putea ajunge a fost de 60 de kilometri pe oră, depășind limita stabilită de codul rutier chiar şi pentru motorete.

Astfel, bicicleta românului putea fi considerată o motocicletă, în urma performanţelor. Acest lucru a fost considerat deosebit, având în vedere că motorul era electric.

Amendă de 5.000 de euro, invenţie confiscată

Potrivit legii italiene, dacă motocicleta(bicicleta) nu avea o plăcuță de înmatriculare, nu a fost asigurată și șoferul nu avea permis de motocicletă, trebuie impusă confiscarea şi aplicarea unei amenzi de peste 5 mii de euro.

"Acest fenomen este din ce în ce mai răspândit, cu un pericol foarte mare pentru circulație. Aceste biciclete modificate nu garantează stabilitatea și siguranța de frânare necesară pentru viteza motorului. Singurele concesii prevăzute de lege vizează existenţa pedalei, asistate de motoare electrice care nu pot dezvolta o viteză mai mare de 25 kilometri pe oră", au precizat poliţiştii din Tortona.

Carabinerii, citaţi de lastampa.it precizează că ajustarea vitezei bicicletelor prin metode electronice sau mecanice este ilegală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Invenţia unui român din Italia i-a adus o amendă de 5.000 de euro. Carabinerii i-au confiscat bicicleta