Antena Meniu Search
x

Românii evacuaţi de pe Diamond Princess, nava afectată de epidemia de coronavirus, ajung sâmbătă dimineaţa în Bucureşti

Reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe au anunţat, vineri, că cei şase români evacuaţi de pe nava Diamond Princess, blocată în Yokohama din cauza epidemiei de coronavirus, vor ajunge la Bucureşti sâmbătă dimineaţa.

de Redactia Observator

la 21.02.2020, 16:16

Românii evacuaţi de pe Diamond Princess vor mai sta două săptămâni în carantină la Bucureşti
Sute de europeni, inclusiv şase români, au fost evacuaţi de pe Diamond Princess - Profimedia
  • Românii evacuaţi de pe Diamond Princess, nava afectată de epidemia de coronavirus, ajung sâmbătă dimineaţa în Bucureşti
  • Încă nouă români, toţi membri ai echipajului, au rămas blocaţi pe nava andocată în portul Yokohama

Reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe au anunţat, vineri, că cei şase români evacuaţi de pe nava Diamond Princess, blocată în Yokohama din cauza epidemiei de coronavirus, vor ajunge la Bucureşti sâmbătă dimineaţa.

Cei şase români, doi turişti şi patru membri ai echipajului de pe Diamond Princess, şi-au manifestat în mod special dorinţa de a fi evacuaţi de pe nava respectivă.

Au fost supuşi unor teste suplimentare, în speranţa că nu mai există pericol de îmbolnăvire cu coronavirus, iar apoi au primit undă verde pentru a pleca din Japonia la bordul unei aeronave puse la dispoziţie în mod special de autorităţile italiene pentru evacuarea unor europeni de pe Diamond Princess.

Aeronava ar urma să aterizeze în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă la Berlin, în Germania, unde cei şase români vor fi preluaţi de autorităţile române care îi vor aduce la Bucureşti.

Se estimează că cei şase români vor ajunge la Bucureşti sâmbătă dimineaţa, urmând a mai petrece încă 14 zile în carantină, într-o locaţie pusă la dispoziţie de Primăria Bucureşti.

În plus, reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe au anunţat, vineri, că starea celor doi români depistaţi cu coronavirus în Japonia este bună şi că membrii Ambasadei României de la Tokyo menţin legătura atât cu românii spitalizaţi, cât şi cu cei nouă români, membri ai echipajului, rămaşi pe Diamond Princess, dar şi cu familiile românilor implicaţi în această situaţie şi cu autorităţile japoneze.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Românii evacuaţi de pe Diamond Princess, nava afectată de epidemia de coronavirus, ajung sâmbătă dimineaţa în Bucureşti