Antena Meniu Search
x

Muncitori români, sclavi în Italia. Oameni plătiţi cu 1 EURO pe oră, umiliţi şi ţinuţi în condiţii mizere. IMAGINI TERIFIANTE

Caz cutremurător în Italia. Carabinierii au eliberat 35 de muncitori români de la o fermă unde erau trataţi precum nişte sclavi.

Caz cutremurător în Italia. Carabinierii au eliberat 35 de muncitori români de la o fermă unde erau trataţi precum nişte sclavi.

Conaţionalii erau obligaţi la muncă zilnică de până la 17 ore, fără zile de odihnă şi erau plătiţi cu un euro pentru fiecare oră muncită în fermă, potrivit Antena 3.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Două persoane au fost arestate. Este vorba de fermierul italian şi un român, mâna dreaptă a străinului. Şi alţi trei români sunt cercetaţi penal pentru acte de violenţă în acest caz.

Ferma la care munceau românii se afla în sudul Italiei, într-o provincie mai săracă aflată în apropiere de Taranto. Cei 35 de români, bărbaţi şi femei, fuseseră recrutaţi direct din România.

Oamenii plecaseră din ţară cu promisiunea unui loc de muncă normal. Erau, însă, forţaţi să muncească de dimineaţă şi până seara. Totodată, erau găzduiţi în condiţii de-a dreptul inumane. Ei nu aveau acces la duşuri decât cinci minute pe zi, fără apă caldă.

Nici banii de salariu nu erau aceeaşi cu cei negociaţi acasă. Din salariu, oamenilor li se reţineau sume pentru transportul din România şi alte cheltuieli, astfel că în mână nu primeau mai mult de 200 de euro pe lună. Pe hârtie, socoteala era alta şi plata mai mare.

Fermierul italian avea un om de încredere, tot un român de 25 de ani, care îşi însoţea conaţionalii la bancă şi, prin violenţe şi ameninţări, le lua aproape toţi banii. Cei care se revoltau erau pedepsiţi cu brutalitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Muncitori români, sclavi în Italia. Oameni plătiţi cu 1 EURO pe oră, umiliţi şi ţinuţi în condiţii mizere. IMAGINI TERIFIANTE