Antena Meniu Search
x

România asigură, prin intermediul SPP, instructaj pentru protecţia VIP-urilor la Cupa Mondială din Qatar

NATO va oferi sprijin pentru aspectele de securitate ale Cupei Mondiale organizată FIFA. România va oferi instruire pentru protecția persoanelor foarte importante (VIP) și pentru contracararea amenințărilor reprezentate de dispozitivele explozive improvizate, notează Mediafax.

de Redactia Observator

la 23.06.2022, 16:24

România asigură, prin intermediul SPP, instructat pentru protecţia VIP-urilor la Cupa Mondială din Qatar
- Inquam Photos / Ovidiu Dumitru

„Ca parte a cooperării strânse dintre Statul Qatar și NATO, Alianța Nord-Atlantică va oferi sprijin pentru aspectele de securitate ale Cupei Mondiale a Federației Internaționale a Asociației de Fotbal (FIFA)”, potrivit unui comunicat al NATO. Competiția este programată să aibă loc în statul Qatar între 21 noiembrie și 18 decembrie 2022.

„Sprijinul va include instruire împotriva amenințărilor reprezentate de materialele chimice, biologice, radiologice și nucleare (CBRN), care va fi oferită de Slovacia și Centrul comun de excelență pentru apărare CBRN al NATO din Republica Cehă. De asemenea, va include instruire pentru protecția persoanelor foarte importante (VIP) și pentru contracararea amenințărilor reprezentate de dispozitivele explozive improvizate, care vor fi oferite de România. O primă sesiune de instruire care tratează amenințările chimice, biologice, radiologice și nucleare a fost organizată în luna mai trecută în Slovacia. Statul Qatar este un partener angajat al NATO și a fost implicat activ cu Alianța Atlantică de mulți ani”, se arată în finalul comunicatului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » România asigură, prin intermediul SPP, instructaj pentru protecţia VIP-urilor la Cupa Mondială din Qatar