Antena Meniu Search
x

Video România, avertizată de Comisia Europeană privind igiena alimentelor. Consumatorii nu sunt deloc protejați în cazul unor produse

Avertisment primit de România de la Comisia Europeană. Oficialii reclamă faptul că ţara noastră nu respectă normele Uniunii privind igiena produselor alimentare, în cazul mai multor produse.

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 19.04.2023, 19:23

Vezi și

România a intrat în vizorul Comisiei Europene din cauză că nu a respectat mai multe norme legate de igiena alimentară. Sunt mai multe categorii de alimente unde avem probleme, cum ar fi carnea de vânat, peştele sălbatic capturat şi ouăle de prepeliţă.

Consumatorii nu sunt cu adevărat protejați

Statul român a stabilit propriile legi, care nu sunt in conformitate cu cerințele aplicate în toată Uniunea Europeană, în aşa fel încât consumatorii să fie protejaţi. Iar pe lângă faptul că legislaţia noastră nu e conformă, România nici nu a notificat Comisia Europeană privind adoptarea acestora.

Comisia Europeană a trimis astăzi ţării noastre un aviz în acest sens. România are la dispoziţie 2 luni pentru a se conforma. În caz contrar, Comisia poate sesiza Curtea de Justiţie a Uniunii Europene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » România, avertizată de Comisia Europeană privind igiena alimentelor. Consumatorii nu sunt deloc protejați în cazul unor produse