Antena Meniu Search
x

România după codul roşu de viscol. Sate din Buzău și Constanța ÎNGROPATE în zăpada viscolită (VIDEO)

România a ieşit de sub codul roşu de viscol, dar dă piept cu gerul. Sate din Buzău şi Constanţa abia au "răsărit" astăzi de sub nămeţi, după 48 de ore sub zăpadă. Viscolul a ridicat munţi albi de până la trei metri, a îngropat case şi a smuls acoperişuri.

Vezi și

România a ieşit de sub codul roşu de viscol, dar dă piept cu gerul. Sate din Buzău şi Constanţa abia au "răsărit" astăzi de sub nămeţi, după 48 de ore sub zăpadă. Viscolul a ridicat munţi albi de până la trei metri, a îngropat case şi a smuls acoperişuri.

Astăzi, a fost o adevărată încercare pentru oamenii izolaţi să-şi croiască drumuri până la poartă sau până la uliţe. În viscolul de cod roşu, doi copii s-au grăbit să vină pe lume. Unul, chiar în şenilata blocată în zăpadă, în dimineaţa de Sfântul Ioan.

În zăpada care trece de o jumătate de metru, pompierii din Cernavodă fac eforturi disperate să salveze două femei însărcinate. Două tinere din satele Adamclisi şi Lespezi. Zăpada şi viscolul, însă, au blocat drumul, cu şase kilometri înainte de Băneasa, cel mai apropiat oraş.

Copilul Florentinei a venit pe lume ajutat de doi paramedici. Ionuţ Andrei s-a născut în mijlocul câmpului, în şenilata îngropată în zăpadă. În dimineaţa de Sfântul Ioan.

Într-un sat din Tulcea, o altă femeie însărcinată a fost ajutată de salvatori să ajungă la spital şi să nască, după 10 ore prin zăpadă.

A nascut o fetita sanatoasa.

Toată noaptea, pompierii au adus spre Constanţa bolnavi din satele izolate de nămeţi. Bătrâni de la un azil rămas în beznă, dar şi un copil care avea o fractură la mână.

20 de oameni au fost salvaţi după ce au rămas izolaţi pe un câmp lângă Topraisar. Codul roşu, însă, a lăsat în urmă două victime. Două femei au fost găsite moarte în Constanţa.

În Vaslui, pompierii şi medicii au salvat un bărbat cardiac. Drumul până la pacient a fost greu sub codul galben de viscol.

După o noapte de viscol, în satele din sud-estul ţării, oamenii s-au trezit cu zăpada până la geamuri.

În fiecare iarnă satul Boldu din Buzău râmâne izolat. Primul viscol din acest an, a închis drumurile spre sat aproape 48 de ore.

Codul roşu a băgat sate întregi din Constanţa sub zăpadă.

Într-un sat din Buzău, oamenii şi-au croit greu drum până la poartă, apoi spre uliţa satului.

Oamenii îşi fac provizii de teamă că, din cauza gerului, nu vor mai putea ieşi din case. În următoarele zile, temperaturile vor scădea şi până la minus 25 de grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » România după codul roşu de viscol. Sate din Buzău și Constanța ÎNGROPATE în zăpada viscolită (VIDEO)