Antena Meniu Search
x

România va fi lovită de o puternică furtună de zăpadă. Vor fi temperaturi şi de -20 de grade

Iarna refuză să părăsească România! Meteorologii au anunţat că, de mâine, intră în vigoare un nou cod, de această dată portocaliu.

Vezi și

Iarna refuză să părăsească România! Meteorologii au anunţat că, de mâine, intră în vigoare un nou cod, de această dată portocaliu. Trebuie să ne pregătim pentru ninsori abundente şi vânt puternic. Rafalele vor face ca temperatura resimţită să fie chiar şi de minus 20 de grade Celsius, iar vizibilitatea va fi foarte redusă. Mai mult, în Bucureşti şi alte patru judeţe din sudul ţării, vineri, şcolile vor fi închise.

Ultimul asalt al iernii va fi şi cel mai dur. Se anunţă furtună de zăpadă, va fi vânt în rafele de 70 de kilometri pe oră. Iar temperaturile resimţite vor ajunge la minus 20 de grade celsius. Meteorologii anunţă că vizibilitatea va fi extrem de scăzută. 

În Ialomiţa, Ilfov, Călăraşi şi Olt, şcolile se închid vineri. La fel şi în Bucureşti, unde 500 de pompieri au fost mobilizaţi să intervină în caz de urgenţă. Temperaturile resimţite vor fi chiar şi cu 10 grade mai scăzute decât cele ce urmează a se înregistra la staţiile meteorologice.

O masă de aer cald venită din Africa se va ciocni cu aerul polar care a îngheţat deja România.

Capitala şi 14 judeţe vor intra de mâine, de la ora 23, sub cod portocaliu. Specialiştii vorbesc despre o primăvară istorică.

În ultimul secol, au fost doar cinci ani în care iarna s-a prelungit atât de mult. De aceea, sunt considerate fenomene extreme pentru această perioadă. Prognoza arată încă o anomalie. De săptămâna viitoare, vremea se schimbă radical. Temperaturile vor urca brusc la 20 de grade. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » România va fi lovită de o puternică furtună de zăpadă. Vor fi temperaturi şi de -20 de grade