Antena Meniu Search
x

România, la cel mai înalt nivel de îngrijorare pe harta epidemiologică a Europei

România a ajuns la cel mai înalt nivel de îngrijorare privind situația epidemiologică, pe harta Europei.

de Redactia Observator

la 14.10.2021, 17:48

România, la cel mai înalt nivel de îngrijorare pe harta epidemiologică a Europei - ecdc.europa.eu

Ţara noastră este colorată acum în roșu închis, ceea ce înseamnă că rata de incidență în ultimele 14 zile este de peste 500 de cazuri COVID la 100.000 de locuitori.

Harta epidemiologică a Europei este realizată săptămânal de Centrul European pentru Controlul Bolilor (ECDC), în funcție de rata de incidență COVID în ultimele 14 zile la 100.000 de locuitori și de rata de pozitivare a testelor.

România, la cel mai înalt nivel de îngrijorare

Potrivit, ECDC sunt 4 grade ale situației epidemiologice, colorate în funcție de cât de îngrijorătoare este situația în diferitele regiuni din Europa, în verde, portocaliu, roșu și roșu închis. România se situează acum la cel mai înalt nivel de îngrijorare privind situația epidemiologică.

Doar țările baltice – Estonia, Letonia și Lituania – și câteva regiuni mai sunt plasate tot la un nivel foarte ridicat de îngrijorare. În Europa, majoritatea ţărilor sunt colorate în verde şi galben.

La începutul verii, România era colorată în verde pentru prima dată, însă la jumătatea lunii septembrie, ţara noastră era marcată cu roșu, ca majoritatea regiunilor Europei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » România, la cel mai înalt nivel de îngrijorare pe harta epidemiologică a Europei