Antena Meniu Search
x

România, pe harta fenomenelor meteo periculoase. Sute de tornade au lovit Europa în 2018 (Video)

Nu mai puţin de 500 de tornade au lovit Europa în 2018, cele mai multe fiind înregistrate de-a lungul coastei Mării Mediterane. Din păcate, nici România nu a fost ferită de aceste fenomene periculoase. 

Nu mai puţin de 500 de tornade au lovit Europa în 2018, cele mai multe fiind înregistrate de-a lungul coastei Mării Mediterane. Din păcate, nici România nu a fost ferită de aceste fenomene periculoase. 

Specialiştii de la Severe Weather Europe au pus România pe harta tornadelor care au lovit Europa în 2018. Cele mai multe astfel de fenomene s-au produs în ultimele luni ale anului. 

Mai multe tornade au lovit sudul Italiei în octombrie şi noiembrie, producând pagube importante. La fel, Grecia şi franţa.

Specialiştii de la Severe Weather Europe au pus România pe harta tornadelor care au lovit Europa în 2018

Nici ţara noastră nu a fost ferită. Tornade puternice au lovit, anul trecut, în mai multe judeţe.

Dublă tornadă, surprinsă într-o comună din Tulcea

În iulie, o dublă tornadă a fost surprinsă în comuna Topolog din judeţul Tulcea. Fenomenul meteo periculos a fost fotografiat de oameni, iar imaginile au ajuns pe reţelele de socializare.

Din fericire, fenomenul foarte rar întâlnit la noi în ţară nu s-a format în totalitate, astfel că dubla tornadă nu a atins pământul.

Drept urmare, tornada nu a provocat distrugeri.

Imagini spectaculoase filmate la Medgidia

Tot în iulie, o tornadă spectaculoasă s-a format în Constanţa.

Imaginile au fost surprinse la Medgidia de un constănţean, care le-a publicat pe Facebook.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Tornadă în Teleorman

O tornadă s-a format în judeţul Teleorman, în iunie. Fenomenul meteo a fost filmat de mai mulţi şoferi, care s-au oprit să imortalizeze momentul.

Tornada din Teleorman a putut fi observată la intrarea în Satul Vechi din nord vestul judetului, in apropiere de Rosirorii de Vede.

Trei tornade, una după alta, în Galaţi

Tot în iunie, trei tornade s-au produs în comuna Cuca, judeţul Galaţi.

Imaginile au fost surprinse de un tânăr, care le-a postat apoi pe Facebook.

O tornadă a făcut prăpăd în Poiana Ţapului

O tornadă care nu a ţinut mai mult de 10 minute a luat pe sus acoperişul unei şcoli din Poiana Ţapului, Prahova, în iunie.

O tornadă care nu a ţinut mai mult de 10 minute a luat pe sus acoperişul unei şcoli din Poiana Ţapului, Prahova, în iunie

Primarul din localitate a declarat că urgia de câteva minute a aruncat acoperişul în curtea instituţiei de învăţământ, nu în exterior, acolo unde putea fi răniţi oamenii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » România, pe harta fenomenelor meteo periculoase. Sute de tornade au lovit Europa în 2018 (Video)