Antena Meniu Search
x

România - Polonia: Cuţite, bâte şi materiale pirotehnice descoperite în bagajele suporterilor polonezi sosiţi la Bucureşti

Jandarmii care au făcut parte din filtrul instituit pe Autostrada A1, la intrarea în Bucureşti, au găsit, vineri, în bagajele suporterilor polonezi, materiale pirotehnice, bâte şi cuţite de dimensiuni mari astfel că 60 de persoane au fost oprite pentru verificări.

Jandarmii care au făcut parte din filtrul instituit pe Autostrada A1, la intrarea în Bucureşti, au găsit, vineri, în bagajele suporterilor polonezi, materiale pirotehnice, bâte şi cuţite de dimensiuni mari astfel că 60 de persoane au fost oprite pentru verificări.

„La filtrul instituit pe Autostrada A1, jandarmii bucureşteni au depistat mai multe materiale interzise: arme albe şi materiale pirotehnice în maşinile cu care suporterii polonezi se deplasau spre stadion. În urma acestui control, aproximativ 60 de suporteri polonezi au fost opriţi pentru alte verificări”, arată Jandarmeria Capitalei.

Oficialii jandarmeriei au solicitat sprijinul unor interpreţi de limbă poloneză care care să participe la actele procedurale.

La ora transmiterii acestei ştiri, suporterii sunt în continuare verificaţi pe Autostrada A1 şi este posibil ca activităţile să dureze şi pe timpul meciului de pe Naţional Arena.

În Centrul Vechi al Capitalei, şase susţinători ai echipei naţionale a Poloniei care au participat, la un conflict spontan au fost duşi de forţele de ordine ale Jandarmeriei la Secţia 14 de Poliţie. Potrivit Jandarmeriei Capitalei, în urma altercaţiei unul dintre suporteri a suferit răni minore la cap.

„A fost un conflict spontan între suporterii polonezi, deci nu cu forţele de ordine, nu cu alţi suporteri. S-a intervenit rapid, iar şase persoane au fost imobilizate şi conduse la Secţia 14 de Poliţie pentru continuarea cercetărilor”, a declarat pentru News.ro căpitanul Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Jandarmi Bucureşti.

În urma conflictului, unul dintre suporteri a fost rănit uşor la cap, mai arată oficialii Jandarmeriei.

Potrivit unor martori, suporterii, care erau în stare de ebrietate, s-au certat din cauza notei de plată de la restaurantul unde consumaseră o cantitate mare de alcool. În altercaţie, ei au distrus o parte din mobilierul localului.

Urmează ca anchetatorii să stabilească dacă faptele suporterilor vor fi încadrate ca infracţiune şi li se va întocmi dosar penal sau dacă aceştia vor fi sancţionaţi contravenţional. Suporterii duşi la poliţie vor avea interdicţie să vadă meciul România - Polonia de vineri seară de pe Naţional Arena.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi fi dispuşi să plătiţi mai mult pentru ciocolată şi cafea?

Observator » Evenimente » România - Polonia: Cuţite, bâte şi materiale pirotehnice descoperite în bagajele suporterilor polonezi sosiţi la Bucureşti