Antena Meniu Search
x

Video România va avea un nou cult religios, cu peste 100 de biserici. Organizația are 70 de milioane de membri în toată lumea

România va avea oficial un nou cult religios. Este vorba despre o ramură penticostală cu 70 de milioane de membri în toată lumea şi peste 100 de biserici la noi în ţară. Secretariatul de Stat pentru Culte şi-a dat avizul, iar Hotărârea de Guvern ar urma să fie aprobată în următoarele săptămâni. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 17.03.2022, 21:37

Vezi și

Un proiect de Hotărâre de Guvern este pregătit pentru a aproba înfiinţarea celui de-al 19-lea cult religios din România. 

Cătălin Raiu, expert religie, OSCE: E nevoie că o asociație religioasă care are deja o vechime și o activitate neintreruptă deja de 12 ani să aducă în faţa Guvernului o lista de membri care să depasească 0.1 la sută din populația României. Cea mai recentă recunoaștere de tip religios este cea din 2003. 

Este vorba despre o organizaţie cu tradiţie teologică penticostală care a apărut în America în anul 1914, iar în anul 1996 a fost înfiinţată şi în România. 

Ioan Ceuţă, fondatorul noului cult: Ceea ce vedeți aici este biserica care a venit din America în două cotainere și s-a construit în 21 de zile. Din exterior vedeți cum sunt bisericile în filme în America, aşa arată şi biserica noastră. Am dezvoltat cantină socială, centrul de copii, liceul...

Pe acelaşi subiect

Emanuel Popescu, coordonator departamentul muzical: În fiecare săptămână avem repetiţii, pentru ca duminica să avem reprezentația muzicală. Cântăm o serie de melodii, o serie de cântări, ne rugăm în timpul acesta, oamenii pot să își exprime mulțumirea. 

Organizaţia Adunările lui Dumnezeu declară peste 70 de milioane de membri şi 500.000 de biserici în toată lumea.

Ioan Ceuţă, fondatorul noului cult: În România stăm foarte bine, avem peste 100 de biserici oficial afiliate. Cred ca într-un an de zile urcăm la 40, 50 de mii. Ceea ce e specific la noi e autonomia pe care o dăm bisericii locale.

Mădălina Iacob, reporter Observator: Acest cult nu apare şi în chestionarele din recensământul actual pentru că nu este deocamdată recunoscut oficial. La ultimul recensământ, peste 99 la sută din populaţia României s-a declarat credincioasă şi membră a unuia dintre cele 18 culte religioase. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Evenimente » România va avea un nou cult religios, cu peste 100 de biserici. Organizația are 70 de milioane de membri în toată lumea