Antena Meniu Search
x
LIVE

România vinde un milion de doze de vaccin Pfizer Danemarcei. Florin Cîţu: ”Ţinta era să eliminăm pandemia şi a fost atinsă”

Premierul Florin Cîţu a afirmat, luni seară, că România va vinde Danemarcei un milion de doze de vaccin Pfizer, la preţul de achiziţie. Premierul susţine că ţinta principală - aceea de a elimina pandemia - a fost atinsă, chiar dacă ţintele de vaccinare anunţate în repetate rânduri nu s-au atins.

De Ana Maria Ghiarasim la 28.06.2021, 22:08
Florin Cîţu, la finalul unei declarații de presă
România vinde un milion de doze de vaccin Pfizer Danemarcei. Florin Cîţu: ”Ţinta era să eliminăm pandemia şi a fost atinsă” - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta

”Avem contacte cu mai multe ţări pentru a exporta, pentru a dona. În fiecare zi primim cereri. În Danemarca o să trimitem mai multe. Cred că în acest moment un milion de doze de vaccin în Danemarca”, a anunţat, luni seară, premierul Florin Cîţu, citat de news.ro.

Acesta a precizat că vaccinul ce se va vinde este Pfizer, iar dozele se vor vinde la preţul de achiziţie.

”Când a fost făcută strategia pentru UE, toate ţările au avut aceeaşi strategie, s-a contractat mai mult pentru că trebia să ajungem şi în acest moment în care videam în alte ţări, şi strategia este să vindem la preţul de achiziţie”, a mai afirmat premierul.

Întrebat dacă este mulţumit de campania de vaccinare, având în vedere că ţintele anunţate în repetate rânduri nu au fost atinse, Cîţu a afirmat: ”Am atins cea mai mare ţină. Ştiţi că ieri în Bucureşti nu a fost niciun caz în 24 de ore. Ţinta era să eliminăm pandemia şi ţinta a fost atinsă”.  

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » România vinde un milion de doze de vaccin Pfizer Danemarcei. Florin Cîţu: ”Ţinta era să eliminăm pandemia şi a fost atinsă”