Antena Meniu Search
x

Ziua Culturii Naţionale şi 168 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu, sărbătorite de Centrul Cultural UNESCO şi Fundaţia Dan Voiculescu

Românii au sărbătorit Ziua Culturii Naţionale şi 168 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu, prin evenimentul Cultură şi Identitate, Centenarul Marii Uniri.

Vezi și

Românii au sărbătorit Ziua Culturii Naţionale şi 168 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu. Prilej cu care, Centrul European Cultural şi de Tineret pentru UNESCO din Sectorul 4 şi Fundaţia Dan Voiculescu au organizat evenimentul Cultură şi Identitate, Centenarul Marii Uniri. Tradiţia a stat la baza unei expoziţii de pictură. Din programul artistic nu au lipsit, însă, muzica şi poezia.

Ziua Culturii a fost sărbătorită cu mare fast în Capitală. Tinerii de la Centrul European și Cultural UNESCO au organizat o expoziţie de pictură, unde au fost expuse lucrări din toate provinciile istorice româneşti.

ALEXENDRA DOBRE, director Centrul European şi Cultural UNESCO:​

Am organizat această expoziție care poartă semnătura a peste 100 de artiști care au fost de-a lungul timpului, în ultimii ani de zile, pe meleagurile românești și au pictat în țara noastră, în diferite locuri, au surprins mai multe peisaje. L-au pictat și pe Eminescu, motiv pentru care ne-am gândit să expunem aceste lucrări.

Pe lângă expoziția de pictură, vizitatorii s-au putut delecta și cu un recital al violonistului Adrian Naidin.

Fundaţia Dan Voiculescu s-a alăturat demersului Centrului Cultural pentru Unesco, Nicolae Bălcescu. Expoziţia "RO" a curpins şi o serie de lucrări puse sub amprenta culturii româneşti tradiţionale şi a individului român ca entitate spirituală, toate realizate de Valentina Stan, membră a Clubului de Excelenţă al Fundaţiei Dan Voiculescu.

VALENTINA STAN, Fundaţia Dan Voiculescu:

Am venit cu câteva lucrări dragi mie, dragi pentru că sunt despre sufletul românesc şi despre noi că patrie, ca țara. Lucrările mele vorbesc cam despre tot. Vorbesc despre ceea ce ne a definit pe plan material, despre ceea ce am simțit noi într-un anumit eveniment istoric.

Şi cum ieri s-au împlinit şi 168 de ani de la naşterea marelui poet, Mihai Eminescu, Georgiana Răducanu a interpretat, în cadrul evenimentului, piesele "Eminescu" şi "Rugă pentru părinţi" compuse de Adrian Păunescu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Ziua Culturii Naţionale şi 168 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu, sărbătorite de Centrul Cultural UNESCO şi Fundaţia Dan Voiculescu