Antena Meniu Search
x

Video Românii care nu-și mai pot folosi actele de la miezul nopţii. Sunt obligați să le schimbe de marţi și foarte puțini știu asta

Actele care au expirat pe perioada stării de urgență dar a căror valabilitate a fost prelungită nu mai pot fi folosite de mâine. Aşa că, cei care nu au ştiut acest lucru, trebuie să se pună pe drumuri de mâine.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 06.06.2022, 19:49

Vezi și

Vorbim despre doar 120.000 de români care au făcut cerere de preschimbare a actelor expirate, asta în condițiile în care până pe data de 7 martie, erau aproape 500.000 de documente expirate în starea de urgență și cea de alertă.

Amendă de 150 de lei

Începând de mâine actele de identitate care, potrivit legii, au expirat în acea perioadă își pierd valabilitatea. În mod normal, eliberarea unui buletin durează aproximativ 30 de zile. Sunt însă și situații în care putem obține cartea de identitate mai rapid. Spre exemplu deplasările urgente în alt stat membru UE pentru studii sau pentru tratamente medicale. 

Dacă suntem prinși cu buletinul expirat riscăm o amendă de până la 150 de lei. Pe de altă parte, dacă ne urcăm la volan cu permisul de conducere expirat, amenda ajunge la 500 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Românii care nu-și mai pot folosi actele de la miezul nopţii. Sunt obligați să le schimbe de marţi și foarte puțini știu asta