Antena Meniu Search
x

Romanii celebri, decorati de Principesa Margareta

Romanii cu care ne mandrim au fost chemati la palat ieri. Principesa Margareta a decorat 25 de personalitati, in numele tatalui ei, la Castelul Peles. Margareta Paslaru, Marina Voica sau Radu Beligan sau Gheorghe Hagi sunt cativa dintre cei alesi

Vezi și

Cu o reverenta, Margareta Paslaru a salutat medalia primita de la Principesa Margareta. A plans de emotie. Aceeasi emotie cu care muzica ei intra de mai bine de 55 de ani in casele romanilor. “Este o onoare desoebita si gata”, a declarat artista.

Cu gratie si-a onorat distinctia si Marina Voica. “Uite, ce frumusete de ordin. Daca eram cenusareasa inainte, acum ma simt ca o printesa”, a spus Marina Voica.

Un rege a decorat alt rege. Regele scenei romanesti, maestrul Radu Beligan, a primit medalia cu onoare si modestie. De o viata, maestrul Radu Beligan a respirat arta. Si a facut totul din iubire. Iubire pe care publicul i-a intors-o. Nu a ramas fara cuvinte, chiar daca vocea i-a fost gatuita de emotie. “La varsta mea, e greu sa suporti un asemenea omagiu. M-am nascut o data cu Romania Mare. Imi iubesc tara si tot ce-am facut, am facut pentru ea”, a mentionat artistul.

O medalie a primit si sportul, o alta arta. Alteta sa i-a oferit-o celui caruia i se spune regele fotbalului romanesc. Gheorghe Hagi. “Cred ca menirea sportului este sa formeze, sa creeze campioni, ambasadori ai Romaniei”, a declarat Gica Hagi.

Si Radio Romania a intrat in clubul select al celor decorati de Casa Regala cu titlul “Nihil Sine Deo”, pentru performantele atinse de la prima emisie, in 1928, pana in prezent.

Decoratia a fost acordata intr-o ceremonie restransa, la Palatul Elisabeta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Romanii celebri, decorati de Principesa Margareta