Antena Meniu Search
x

Românii din toată ţara au sărbătorit Ziua Naţională. Veteranii de război au avut lacrimi în ochi

Şi în restul ţării, mii de oameni au intonat imnul naţional - cei mici cu steaguri tricolore în mână, veteranii cu lacrimi în ochi,

Vezi și

Şi în restul ţării, mii de oameni au intonat imnul naţional - cei mici cu steaguri tricolore în mână, veteranii cu lacrimi în ochi, într-un moment extrem de emoţionant pentru ei. Parada militară s-a desfăşurat în aplaudele românilor mândri de ţara lor.

De o parte garda de onoare, de cealaltă parte, localnicii cu steaguri mari, pe care le-au fluturat în timpul defilării. În Piatra-Neamţ, oamenii au cântat într-un glas şi au urmărit defilarea cu sufletul la gură, impresionaţi de tehnica militară prezentată. 

La 99 de ani de la Marea Unire, nu a lipsit nici hora românească, chiar în centrul oraşului.

Şi la Ploieşti oamenii au ieşit să sărbătorească 1 Decembrie în stradă.

În Iaşi peste 10 mii de oameni au ignorat ploaia şi cele 8 grade din termometre.

În timpul discursurilor ţinute de oficialităţi, unui militar i s-a făcut rău. A fost sprijinit de doi jandarmi până la ambulanţă.

În Buzău defilarea abia începuse, când un câine maidanez s-a strecurat printre picioarele militarilor şi şi-a făcut loc în formaţie. Pentru câteva clipe, au defilat împreună.

Parada militară a fost emoţionantă pentru toţi românii. Iar celor care au fost pe front le-a trezit amintiri.

Veteran de război: "A fost foarte greu. La vârsta de 17 ani am fost refugiat din Bucovina am devenit militar la 17 ani şi aşa am avut neşansa să particip pe front si n vest si în est. Mai trăiesc o dată tinereţea." 

În Oradea, sărbătoarea zilei naţionale a fost întreruptă de un moment special. O cerere în căsătorie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Românii din toată ţara au sărbătorit Ziua Naţională. Veteranii de război au avut lacrimi în ochi