Antena Meniu Search
x

Video Restricţiile şi teama de COVID nu mai pot ţine în frâu petrecerile clandestine

Jandarmii şi poliţiştii au avut parte de toate în ultimele zile: nunţi, botezuri, majorate sau mese festive. Mai multe astfel de evenimente au fost întrerupte de oamenii legii în toată ţara. Nota de plată a fost mai scumpă, în fiecare caz, cu zeci de mii de lei.

de Redactia Observator

la 17.01.2021, 09:09

Vezi și
  • În starea de alertă, sunt interzise nunţile, botezurile şi mesele festive.

Scaun lângă scaun şi masă lângă masă. Toate ocupate. Aşa au înţeles 140 de oameni din Tecuci să petreacă în pandemie, la o nuntă organizată ilegal.

Bună-dispoziţie a fost înterruptă brusc în momentul în care pe la invitaţi nu au trecut mirii, ci jandarmii şi poliţiştii care i-au identificat pe fiecare în parte. Unii s-au grăbit să-şi pună măştile de protecţie, dar asta nu i-a scăpat de amenzi. 

Ciprian Stoica, IPJ Galaţi: "Vor fi aplicate sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea legii 55 din 2020 faţă de toţi participanţii".

Concret, pe proprietarul restaurantului evenimentul clandestin l-ar putea costa 6.000 de lei, organizatorul ar putea plăti 3.000 lei, iar invitaţii vor adăuga pe lângă darul de nuntă şi o amendă de 500 de lei fiecare. 

Un live postat pe Facebook i-a dat de gol şi pe alţii care petreceau ilegal tot în Tecuci. 20 de oameni au chefuit la un botez, însă clipul a ajuns în atenţia poliţiştilor care i-au identificat şi amendat pe  invitaţi.

Logodnă întreruptă de oamenii legii

Tot de pe internet au aflat de o petrecere cu 12 oameni şi poliţiştii din Dolj. Logodna dintre doi minori de 12 şi 15 ani, ţinută în casa unui bărbat de 33 de ani din Coţofenii din Faţă, s-a lăsat cu amenzi totale de 40.000 de lei, dar şi cu dosar penal pentru rele tratamente aplicate minorului.

Iar în judeţul Constanţa, o altă logodnă a fost întreruptă de oamenii legii într-o locuinţă din localitatea Cumpăna. Organizator a primit o amendă de 3.000 de lei, iar alte 8 persoane aflat în curte au fost sacţionate în total cu valoare de 8.000 de lei.

În Argeş, 20 de oameni care se distrau într un restaurant vor împărţi pe lângă nota de plată şi amenda de 8.500 de lei. Proprietarul s-a ales şi el cu o sancţiune de 2.000 de lei. 

Chef de pomină cu zeci de invitaţi, spart de poliţişti în Dâmboviţa

În starea de alertă, sunt interzise nunţile, botezurile şi mesele festive. Şi-a învăţat lecţia un adolescent care şi-a organizat majoratul cu 26 de invitaţi, într-un apartament din Cluj-Napoca. Petrecerea a fost spartă de jandarmi şi poliţişti, care au împărţit amenzi de peste 19.000 de lei.

În judeţul Dâmboviţa, un alt majorat, de această dată cu peste 40 de persoane, a fost oprit de oamenii legii, iar cuantumul amezilor au depăşit 50.000 de lei.

Iar în Constanţa, o petrecere cu mai multe persoane s-a ţinut seara trecută într-un restaurant din centrul vechi.

Poliţiştii s-au sesizat din oficiu şi i-au amendat pe managerul restaurantului, dar şi pe organizator, cu câte o amendă de 2.000 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Restricţiile şi teama de COVID nu mai pot ţine în frâu petrecerile clandestine