Antena Meniu Search
x

Video Românii preferă produsele autohtone, chiar dacă sunt mai scumpe. Majoritatea cred că trebuie să se ajute singuri în situaţii de urgenţă - sondaj

Majoritatea românilor preferă să cumpere produse româneşti indiferent de preţul lor, cel puţin asta arată un sondaj realizat recent.

de Angela Bertea

la 20.03.2024, 09:19

Vezi și

Aproape trei sferturi dintre cei care au participat la sondaj, și anume 72.2% au declarat că preferă să pună în coșul de cumpărături produse românești chiar dacă sunt mai scumpe. În schimb, 26.3% au răspuns că preferă să achiziționeze produsele cu prețul cel mai bun, mai avantajos, indiferent dacă acestea sunt românești sau nu.

Totodată, potrivit sondajului, 62.7% dintre români consideră că produsele agricole românești sunt mai rare în marile lanțuri de magazine și asta din cauză ca acestea preferă produsele din străinătate. În schimb, 33.4% cred că produsele agricole autohtone sunt mai rare în marile rețele comerciale din cauză că producția locală este mică.

În ceea ce privește ajutorului statului în situații de criză, cei mai mulți respondenţi, 76,9 % consideră că trebuie mai întâi să se ajute singuri şi abia apoi să ceară sprijinul statului. Doar 21.5% cred că ar trebui sa apeleze mai întâi la stat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Românii preferă produsele autohtone, chiar dacă sunt mai scumpe. Majoritatea cred că trebuie să se ajute singuri în situaţii de urgenţă - sondaj