Antena Meniu Search
x

Românul condamnat la moarte în Malaezia, Ionuţ Gologan, a fost vizitat de ministrul Justiţiei. Ce i-a transmis Tudorel Toader

Românul condamnat la moarte în Malaezia, Ionuţ Gologan, a fost vizitat de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Ionuţ Gologan e condamnat la moarte în Malaezia pentru trafic de droguri

Românul condamnat la moarte în Malaezia, Ionuţ Gologan, a fost vizitat de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Ministrul e în vizită în Asia şi a mers la închisoarea unde tânărul aşteaptă executarea pedepsei.

Ionuţ Gologan e încarcerat în închisoarea Bentong, din satul Pahang. "În închisoarea Bentong  se află încarcerat Ionuț Alexandru Gologan, în vârstă de 25 de ani, arestat din 2012 și condamnat în prezent, definitiv, la pedeapsa cu moartea pentru trafic de droguri. Delegația română a purtat discuții cu cetățeanul român condamnat, exprimând susținerea în realizarea intereselor legitime, cu respectarea legislației celor două state, în cadrul juridic inițiat prin semnarea Memorandumului.", se arată într-un comunicat al Ministerului Justiţiei.

Ionuţ Gologan, în vârstă de 25 de ani, din localitatea prahoveană Telega, este primul român condamnat la moarte după revoluția din 1989. El a fost prins, pe data de 26 iunie 2012 pe aeroportul din Kuala Lampur cu 2,5 kilograme de droguri de mare risc. A fost dus imediat într-o puşcărie de maximă siguranţă.

Magistrații malaezieni l-au condamnat la moarte, iar familia tânărului susținuți de autoritățile din România au epuizat toate căile de atac ale sentinței. Pe data de 26 ianuarie s-a judecat recursul în cazul la Curtea Federală de Justiţie a Malaysiei, și a fost reconfirmată pedeapsa capitală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Românul condamnat la moarte în Malaezia, Ionuţ Gologan, a fost vizitat de ministrul Justiţiei. Ce i-a transmis Tudorel Toader