Antena Meniu Search
x

Video ÎPS Teodosie nu se vaccinează anti-COVID pentru că are alergii: "Să ştiţi că vindecă tot rugăciunea"

Rugăciunea vindecă mai mult decât vaccinul. Asta spune Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, la doar o zi după ce s-a arătat dispus să-şi informeze enoriaşii cu privire la campania de imunizare. În acelaşi timp, spune că nu se poate vaccina. Are alergie.

de Redactia Observator

la 12.01.2021, 20:11

Vezi și
  • ÎPS Teodosie a anunțat că deocamdată nu se va vaccina anti-COVID
  • Cele mai importante știri le zilei sunt la Observator 19, Antena 1

ÎPS Teodosie: Cum spune Sfântul Pavel, e bine şi-aşa, şi invers. 

Luni întregi a ignorat orice măsură de protecţie, însă zilele trecute părea că revenise la gânduri mai bune în privinţa vaccinului anti-COVID. Doar că, deşi pare de acord cu informarea despre imunizare, refuză să se vaccineze. 

Reporter: Deci vă vaccinaţi sau nu? 

ÎPS Teodosie: Deocamdată nu ma vaccinez că am alergii. Am spus-o de la început. Trebuie să testeze medicii. Deocamdată, nu am nevoie. 

De la Patriarhie, toate bisericile din ţară au primit broşuri de care să se folosească pentru a informa enoriaşii despre vaccin. În ciuda recomandărilor de la centru, Arhiepiscopul Tomisului susţine că nu e treaba preoţilor să dea sfaturi medicale. 

ÎPS Teodosie: Noi nu suntem vectori de transmitere a vaccinului. Noi suntem transmiţători şi ne pare rău că am fost puşi în situaţia asta să transmitem un adevăr revelat aboslut, pe când medicamentele sunt relative. 

Şi cum în vaccin nu crede, îi îndeamnă pe credincioşi să se roage ca să se vindece de coronavirus. 

ÎPS Teodosie: Cel mai mult să ştiţi că vindecă tot rugăciunea, mai mult decât vaccinul şi sunt convins de aceasta. Dar nu le spun să nu se vaccineze, doar nu sunt medic. Nu ma erijez în atotştiutor, eu recomand. Ceea ce recomand cu hotărâre sunt învăţăturile de la Dumnezeu. 

Nicio regulă impusă de autorităţi pentru limitarea pandemiei nu a scăpat neîncălcată de Înalt Prea Sfinţitul Teodosie. A ţinut slujbe cu catedrala plină, a refuzat să poarte mască şi a organizat pelerinaje în localităţi care erau în carantină. Şi, în ciuda tuturor recomandărilor, a continuat să împărtăşească toţi credincioşii cu aceeaşi linguriţă. 

ÎPS Teodosie: Ştim că împărtăşania combate toţi viruşii. pentru că nu s-a găsit în potir niciun virus de aceea nu admitem împărtăşania cu mai multe linguriţe, este o blasfemie. Înseamnă să ai necredinţă. 

De altfel, înaltul prelat s-a ales şi cu o plângere penală pentru slujba de Bobotează, unde oamenii s-au înghesuit la primit ageasmă, fără să respecte măsurile de protecţie şi distanţare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » ÎPS Teodosie nu se vaccinează anti-COVID pentru că are alergii: "Să ştiţi că vindecă tot rugăciunea"