Antena Meniu Search
x

RUJEOLA a făcut o nouă victimă! O fată de 14 ani a decedat la Institutul Matei Balş

O fată în vârstă de 14 ani, cu rujeolă în formă severă, a decedat la Institutul Matei Balş din Capitală, unde fusese transferată de la Spitalul "Marie Curie".

Vezi și

O fată în vârstă de 14 ani, cu rujeolă în formă severă, a decedat la Institutul Matei Balş din Capitală, unde fusese transferată de la Spitalul "Marie Curie".

Adolescenta nu era vaccinată şi avea mai multe boli asociate, a declarat directorul Centrului Naţional de Prevenire şi Control al Bolilor Transmisibie (CNPCBT), dr Adriana Pistol.

"Copila avea mai multe boli asociate. A fost internată mai întâi la Spitalul de copii "Marie Curie" din Capitală. Starea ei era tot mai gravă şi a fost transferată la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" cu rujeolă în formă severă", a precizat directorul Adriana Pistol.

Potrivit medicului, fata, care a decedat la sfârşitul săptămânii trecute, nu era vaccinată.

Datele  centralizate de Centrul  Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile arată că până în 9 decembrie în România au fost confirmate 1489 cazuri de rujeolă, fiind raportate şase decese. Alte două decese au survenit datei de 9 decembrie, pentru unul dintre ele aşteptându-se confirmarea diagnosticului de rujeolă, a adăugat directorul CNSCBT, dr Adriana Pistol.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » RUJEOLA a făcut o nouă victimă! O fată de 14 ani a decedat la Institutul Matei Balş