Antena Meniu Search
x

Rusia a pus ochii pe delfinii ANTRENAŢI MILITAR de la Sevastopol

Pare incredibil dar există! Aşa cum câinii sunt dresaţi pentru a ajuta autorităţile în diverse misiuni aşa au fost antrenaţi şi delfinii. Aceştia sunt dresaţi să detecteze mine sau scafandri inamici. O resursă destul de importantă pe care ruşii şi-o doresc.

 Astfel, la doar câteva săptămâni după anexarea Crimeei, Rusia vrea să preia custodia delfinilor antrenaţi militar la centrul din Sevastopol. "Programul delfinilor antrenaţi pentru luptă în oraşul Sevastopol va fi păstrat şi redirecţionat către interesele marinei ruse", a anunţat joi agenţia de presă rusă RIA Novosti.

De asemenea, aceste mamifere detectează sunete şi obiecte în apele adânci, ceea ce îi face foarte eficienţi în depistarea pericolelor pe fundul mării.

Autorotăţile ucrainene au recunoscut că au un centru pentru antrenarea delfinilor dar au refuzat să ofere detalii, afirmând că acesta este strict secret.

Programul datează din anii 1960, când Rusia şi Ucraina făceau parte in Uniunea Sovietică, dar a fost încredinţat Kievului după independenţă, afirmă RIA Novosti.

sursă: romanialibera.ro

foto: animale.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Rusia a pus ochii pe delfinii ANTRENAŢI MILITAR de la Sevastopol