Antena Meniu Search
x

S-a găsit explicația! Așa a DESPĂRȚIT MOISE Marea Roșie!

Biblia ne spune că Moise a lovit cu toiagul său în pământ, iar Marea Roșie s-a despărțit și le-a permis oamenilor aleși să fugă din calea egiptenilor. La mii de ani de la consumarea acestei minuni dumnezeiești, cercetătorii vin cu o explicație științifică

Biblia ne spune că Moise a lovit cu toiagul său în pământ, iar Marea Roșie s-a despărțit și le-a permis oamenilor aleși să fugă din calea egiptenilor. La mii de ani de la consumarea acestei minuni dumnezeiești, cercetătorii vin cu o explicație științifică. 

Bruce Parker, profesor la Institutul de Tehnologie Stevens din New Jersey şi fost cercetător la National Oceanic and Atmospheric Administration National Ocean Service crede că Moise cunoştea foarte bine cum se formau mareele în acea zonă. Astfel, acesta s-a folosit de flux şi de reflux pentru a-şi conduce în siguranţă poporul spre libertate, scrie descoperă.ro citând „Daily Mail”.

Până acum existau mai multe explicaţii care încercau să justifice ştiinţific miracolul prezentat în Biblie. Una din ele face referire la un tsunami provocat de un cutremur. Este cunoscut faptul că înainte de tsunami apele se retrag, iar apoi apare valul uriaş.

Parker nu crede în această variantă, pentru că în acest caz apele s-ar fi retras doar timp de 20 de minute, iar oamenii nu ar fi avut timp să traverseze în siguranţă marea aşa de repede.

Locul prin care evreii ar fi traversat Marea Roşie este considerat a fi actualul Golf Suez, în partea de nord a mării. Oricum, Moise nu ar fi avut cum să anticipeze un cutremur sau un tsunami.

Vezi AICI continuarea

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Evenimente » S-a găsit explicația! Așa a DESPĂRȚIT MOISE Marea Roșie!