Antena Meniu Search
x

Să ne aducem aminte de copilărie! Cum arătau jocurile pe televizor: Mario sau Bomberman

În anii '90, puştii din România era înnebuniţi de jocurile pe televizor. Casetele galbene erau schimbate cu vecinii, colegii de şcoală etc.

În anii '90, puştii din România era înnebuniţi de jocurile pe televizor. Casetele galbene erau schimbate cu vecinii, colegii de şcoală etc.

Unul dintre cele mai de succes jocuri pe televizor din istorie a fost, fără discuţie, Mario, instalatorul italian, scund şi îndesat, cu păr şaten şi mustaţă neagră, ce locuia în Regatul Ciupercilor şi care era recunoscut după celebra sa şapcă, inscripţionată cu “M”.

A fost realizat în 1981, dar a purtat numele de Mario abia din 1983.

Dacă voiai ceva mai multă acţiune, atunci alegeai să-ţi faci de cap cu Bomberman, jocul de strategie în care erai nevoit să pui cât mai inteligent bombele pentru a scăpa de urmăritorii periculoşi.

În prezent, lumea îşi face de cap cu cele mai tari shootere pe calculator, dar în urmă cu ceva timp îţi testai abilitatea la împuşcături cu “Duck Hunt”. Aveai la dispoziţie un pistol şi câteva cartuşe pe care trebuia să le foloseşti pentru a nimeri raţele speriate de câinele tău simpatic.

A fost lansat pentru prima dată în 1984, în Japonia, iar în Europa a apărut trei ani mai târziu, pe 15 august 1987.

Vouă care va plăcea mai mult?

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Să ne aducem aminte de copilărie! Cum arătau jocurile pe televizor: Mario sau Bomberman