Antena Meniu Search
x

Salarii 2018. Ministrul de Interne, anunţ de ultimă oră despre salariile poliţiştilor: 'Au fost majorate unele sporuri'

Salarii 2018. Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anunţat, astăzi, într-o conferinţă de presă, că salariile poliţiştilor nu se vor mişcora.

Ministrul de Interne, anunţ de ultimă oră despre salariile poliţiştilor în anul 2018

Salarii 2018. Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anunţat, astăzi, într-o conferinţă de presă, că salariile poliţiştilor nu se vor mişcora.

Carmen Dan a precizat că unele sporuri se vor majora pentru o categorie de poliţişti, în timp ce a adăugat că salariile poliţiştilor se vor majora cu 3,4%.

Potrivit ministrului de Interne, salariul minim pentru un agent debutant este de minim 3.000 de lei, sumă la care se adaugă sporurile turelor de noapte.

"Până în anul 2020 va fi acoperit deficitul de personal. Din numărul total de 80.000 de funcţii pentru funcţionari publici, poliţişti şi poliţişti de frontieră, în prezent sunt ocupate 68.000", a declarat Carmen Dan.

Pe acelaşi subiect

Şefa MAI a declarat că salariile poliţiştilor au crescut cu 10% la care se mai adaugă un procent de 3,4%.

Salarii 2018. Salariul minim al unui poliţist este de 3.000 de lei net

Ministrul de Interne a explicat că salariul unui poliţist este de 1.700 de lei la care se adaugă norma de hrană şi alte sporuri.

Adunând aceste sume, rezultă că la acest moment, venitul minim al unui poliţist, este de cel puţin 3.000 de lei fără a pune la socoteală drepturile turelor de noapte.

"Venitul poate ajunge până la 5.000 de lei în cazul poliţiştilor cu vechime de peste 25 de ani. Evident că există o diferenţă între ofiţeri şi între grade", a explicat Carmen Dan.

Ministrul de Interne a explicat că activitatea de poliţie, ca şi cea a pompierilor şi jandarmilor are caracter permanent, motiv pentru care munca este în ture.

Salarii 2018. Sporuri în plus pentru poliţiştii din structurile speciale

Şefa MAI a explicat că în anumite situaţii, personalul este chemat la serviciu din timpul liber.

"Aşa s-a întâmplat dintoteauna şi este firesc să se întâmple în continuare. Pentru a încuraja munca şi performanţa, MAI a majorat cuantumul unor sporuri pentru 28.000 de poliţişti. De asemenea, 300.000 de poliţişti vor beneficia de un spor de risc, respectiv cei de la structurile speciale, criminalişti, pirotehnişti", a precizat Carmen Dan.

Pentru alte 25.000 de poliţişti, sporul de risc a fost majorat de 5% la 10%.

Personalul care asigură paza persoanelor reţinute, respectiv 1.200 de poliţişti, va primi o indemnizaţie de 5%.

- informaţii în curs de actualizare -

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Salarii 2018. Ministrul de Interne, anunţ de ultimă oră despre salariile poliţiştilor: 'Au fost majorate unele sporuri'