Antena Meniu Search
x

Video Salariul unui angajat la Arhivele Naţionale. Aurica are 44 de ani vechime, iar Titi lucrează aici de 32 de ani: "Cine vine, zice că n-ar sta 5 minute"

A fost protest spontan ieri, în toate filialele Arhivelor Naţionale din ţară! Angajaţii s-au plâns de inegalităţile salariale dintre serviciile judeţene şi aparatul central. Aşa a fost şi în judeţul Mehedinţi, unde salariaţii au protestat alături de colegii din instituţiile similare din România şi au cerut să li se facă dreptate. 

de Redactia Observator

la 18.05.2024 , 08:08

Angajații Arhivelor Naționale din cadrul Serviciul Județean Mehedinți au întrerupt activitatea de la ghișeul de relații cu publicul şi au manifestat paşnic în faţa instituţiei. Oamenii au cerut respectarea drepturilor salariale, în conformitate cu vechimea şi condiţiile proaste de lucru.

Protest în filialele Arhivelor Naţionale

  • Reporter: Câţi ani vechime aveţi în instituţie?
  • Aurica Radu, salariată Arhivele Naționale Mehedinți: Păi am 44 de ani.
  • Reporter: Şi cu ce salariu plecaţi acasă?
  • Aurica Radu, salariată Arhivele Naționale Mehedinți: Păi în mână mai iau 22 de milioane, 2.200. Şi minim pe economie făcut din toate sporurile mele.
Vezi și

"Eu, ca referent superior, cu o vechime de 32 de ani de muncă, am un salariu de încadrare de 1.050 de lei, iar salariul net, pe care îl iau cu cinci sporuri incluse în bază, este de 34 de milioane. Ca să nu vă mai spun condiţiile în care lucrăm: mucegai, praf. Toată lumea care vine zice că n-ar sta 5 minute", spune Titi Popescu, salariat Arhivele Naționale Mehedinți.

Pe acelaşi subiect

Oamenii cer salarii mai mari

Conducerea filialei Mehedinţi a Arhivelor Naţionale cere să se aplice Ordonanţa 128, prin care s-ar elimina discriminarea salarială între angajaţii aparatului central şi cei din structurile teritoriale.

"Această acţiune este o continuare a demersului iniţiat de colegii de la Agenţia de Mediu, ca instituţie bugetară, şi colegii din structurile judeţele ale Arhivelor Naţionale, care au fost omişi din acea ordonanţă 128 şi continuă această discriminare salarială, declanşată de legea 153 pe 2017 cu aplicare de la 1 ianuarie 2018. De asemenea, în aceeaşi curte cu Arhivele Naţionale, este inechitabil ca să primească salarii sensibil diminuate faţă de cei din aparatul central", a declarat Marian Pele, director Arhivele Naționale Mehedinți.

Angajații Arhivelor spun că această manifestaţie reprezintă doar începutul unui calendar de proteste care va culmina cu o demonstraţie pe data de 23 mai, alături de angajații Agențiilor pentru Protecția Mediului, în fața Guvernului României.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 16 voturi
Întrebarea zilei
Ați avut probleme cu asigurarea locuinței când ați cerut despăgubiri după un incident?
Observator » Evenimente » Salariul unui angajat la Arhivele Naţionale. Aurica are 44 de ani vechime, iar Titi lucrează aici de 32 de ani: "Cine vine, zice că n-ar sta 5 minute"