Antena Meniu Search
x

Sancțiuni pentru cei care nu poartă mască după 15 mai. Orban: "Oamenii trebuie să se obişnuiască"

Ludovic Orban, premierul României, precizează că vor exista sancțiuni pentru persoanele care nu vor purta mască de protecție după data de 15 mai, însă aceste sancțiuni ar trebui să vină gradual.

de Redactia Observator

la 11.05.2020, 22:11

Ludovic Orban se gândește la sancțiuni după 15 mai, pentru lipsa măștii de protecție - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta
  • Premierul Orban vede necesare sancțiuni pentru lipsa măștii
  • După 15 mai intră în vigoare starea de alertă

De asemnea, premierul precizează că, după data de 15 mai, oamenii trebuie să se obișnuiască să poarte mască de protecție, iar angajatorii sunt datori să le asigure aceste măști angajaților.

"Cu siguranţă va exista în timp o sancţiune, dar cred că lucrurile trebuie să se dezvolte gradual, nu trebuie să ne apucăm să sancţionăm oamenii. Trebuie ca oamenii să se obişnuiască cu purtatul măştii şi angajatori să asigure măşti pentru personal", a precizat Orban, citat de news.ro.

Premierul este de părere că majoritatea oamenilor au fost corecţi şi au respectat regulile,  dar trebuie să existe şi modalităţi de a-i sancţiona pe cei care, nerespectând regulile, afectează şi sănătatea celorlalţi nu doar pe a lor.

Autoritățile au anunțat că purtarea măștilor de protecție după 15 mai este obligatorie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Sancțiuni pentru cei care nu poartă mască după 15 mai. Orban: "Oamenii trebuie să se obişnuiască"