Sandra Stoicescu, CEO Intact: ”Vom răspunde atacurilor cu toată forța unui mare grup media!”

Publicat: 27.02.2013, 11:52.
Actualizat: 27.02.2013, 11:55

Sandra Stoicescu a trecut de la poziția de simplu jurnalist la cea de Director Executiv al Intact Media Group. După primul sezon în acest post, Sandra a acordat DeCe News un interviu în exclusivitate, despre greutățile din această perioadă, dar și despre planurile sale și ale trustului.

Sandra Stoicescu

- Cum ai resimțit primul sezon într-o poziție de management?

-Furios și iute! Nu știu cât de mulți oameni cunosc câtă muncă, nopți fără somn și câte zbateri sunt în spatele produsului finit de pe ecran. Mai mult, în postură de Director Executiv Intact, tot acest cocktail a devenit și mai intens. Alte responsabilități și griji, bugete, creșterea performanței economice. Cu totul altele decît ale celui unui jurnalist. Ce să spun, am slăbit . Mi se spune că se vede mai bine pe TV… Fără a ține un mic speech auto-motivațional, imaginați-vă cum trebuie să se simtă un copil venit acum 20 de ani la Antena 1, care a evoluat odată cu stația, a trăit dezvoltarea organică a grupului și a ajuns să-i fie Director Executiv. Nici mie nu-mi vine să cred uneori.

-Care îți sunt proiectele care te vor defini ca manager? Într-un trust atât de mare, organizat ca o corporație poți să-ți lași amprenta personală?

-Am descoperit cu bucurie că mi se potrivește tare bine rolul ăsta. Am fost aruncată în apă și am înotat chiar și contra curentului, fără a obosi. M-am îndreptat către zona de business cu mare plăcere, fiindu-mi de ajutor experiențele anterioare, pe zona de coaching.

Unul dintre proiectele cele mai importante e seria de evenimente lansate sub sloganul “România, te privește!”, care se declină în trei sfere: evenimente locale pe teme legate de infrastructură, fonduri europene, regionalizare, iar pe de altă parte evenimente naționale, în cadrul cărora punem la aceeași masă oameni din industriile importante și autorități. Health Forum, organizat în octombrie anul trecut, este un bun exemplu de dezbatere de asemenea tip, integrând reprezentanți din Ministerul Sănătății, Președintele Camerei Deputaților, producători și distribuitori de medicamente, reprezentanți ai pieței farmaceutice, manageri de spitale, clinici publice și private, reprezentanți ai societăților de asigurare. Succesul Health Forum a atras atenția altor industrii importante, precum agricultură, mediu, energie, asigurări, banking. Al treilea tip de eveniment de sub umbrela “România, te privește!”presupune promovarea României în Europa, a valorilor , istoriei și a prezentului valoros.

-Intact a avut întotdeauna o poziție tranșantă. Care este relația cu partenerii de business? Dar cu publicul?

-Intact are o pozitie verticală. Nu-și pleacă nicidecum capul, ceea ce stârnește multe reacții. Intact are curaj să spună lucrurilor pe nume, și-a asumat comentariile tendențioase la adresa sa. Pe de altă parte, avem sprijinul unui public de zece milioane de români, zi de zi. Oamenii simt forța noastră motrice, mesajele lor, faptul ca îi simțim aproape. Împreună am sustinut cauze sociale importante, împreuna am ieșit în stradă, împreună am îndreptat legi strîmbe. Le mulțumesc, ca de fiecare dată, tuturor celor care ne sunt alături și le promit să îi reprezentăm și în continuare. Partenerii noștri de business sunt inteligenți , iar relația noastră este flexibilă și bazată pe cifre reale. Intact reprezintă cea mai importantă platformă de comunicare din România și e greu de ignorat. Creșterea cu peste un punct de rating pe fiecare interval orar al segmentului comercial 18-49, în ultimii doi ani, a dus la repozitionarea pe un nou target de vînzare pentru Antene de la 1 ianuarie, 18-49. Și o misiune clară: informație și divertisment de calitate. Business-ul are un limbaj comun: cifrele. Atât timp cât livram performanță, toate brandurile se simt bine reprezentate la noi. Apreciem încrederea pe care partenerii noștri ne-o acordă și încercăm să îi atragem în proiecte importante, cu dimensiune.

-În media există o criză în fiecare zi. Nu faceți excepție: încordări cu furnizori de cablu, competiție, presă neprielnică, ordonanțe care v-au fost atribuite. Cum le gestionați?

-Este o linie foarte fină între cauză și efect. Interpretările sînt cu atât mai lunecoase. Intact e interpretat în mii de feluri pentru că e puternic. Am demonstrat că un business românesc 100% poate fi înaintea marilor grupuri media internaționale. Nu e puțin lucru. Percepțiile, pe de altă parte, sunt importante. S-a vorbit mult despre Ordonanța de modificare a Legii Audiovizualului, în noiembrie anul trecut. Toți au fost foarte vocali, atribuind-o Intact. Cu toate astea, un cu totul alt grup a acționat în virtutea Ordonanței , elimininind rebate-urile agențiilor, de la 1 ianuarie. Intact și-a schimbat strategia de a reacționa la atacuri. Dacă pînă nu demult a fost rezervat, de ceva timp răspunde cu forța unui mare grup media. A sosit timpul ca Intact să apere ceea ce a construit în 20 de ani. Relația cu publicul, partenerii și reputația sa.

Mereu aproape

-Care este marele avantaj Intact Media Group? Dar marele neajuns?

-Avantajul de a fi liber să spună ceea ce crede că e corect, dar și cel de a fi simțit aproape de milioane de români. Neajuns? Nu a fost preocupat să se autoreprezinte atât de bine, de aici și unele percepții. Intact a realizat mai tîrziu dimensiunea sa.

-Continui să coordonezi și proiectele mai vechi, precum Intact Media Academy și Fundația Mereu Aproape?

-În ceea ce privește Intact Media Academy și Fundația Mereu Aproape, acestea rămîn proiecte de suflet, în care mă implic la nivel decizional.Încă mai predau la Intact Media Academy care se află la a șasea generație de cursanți și care rămîne o provocare continuă. Fundația Mereu Aproape a sărbătorit de curînd 7 ani de existență, în care s-au strîns peste 7 milioane de euro, cu peste 100.000 de beneficiari direcți. Fundația a ajutat la construirea a 75 de case, a salvat vieți. Primim scrisori de mulțumire în fiecare zi și e mare lucru să vrei și să poți să ajuți. Sînt recunoscătoare pentru asta .

- Ce dorește și ce speră Intact Media Group, în 2013, de la o piață media atît de convulsionată?

- Hmmm, spune-mi când să mă opresc: onestitate, autenticitate, legi care să reglementeze cu adevărat raporturile din piață, încredere, stabilitate. Avem proiecte mari anul acesta: reprezentarea valorilor românești în Uniunea Europeană, dezbateri cu toți factorii de decizie pe probleme vitale, lansarea unui format foarte curajos, de teatru TV live, pe Antenă 1, campanii caritabile, evenimente și concerte de ținută. Respect pentru profesioniștii trustului și aceeași legătură strînsă cu românii. Și sinceră.

Mai multe pe www.cdnews.ro

Citește și
Monden • pe 29.11.2020 la 10:13
Alessandra Stoicescu şi Mihai Morar prezintă gala-maraton Ajut eu! „Din bine se face un lanţ nesfârşit!”
recomandari pe a1.ro
Iubita lui Florin Ristei, imagini amuzante din mașină. Cum se descurcă Naomi Hedman la lecțiile de Limba Română: VIDEO
Campanii • pe 18.12.2019 la 12:59
Sandra Stoicescu, apel către români în cadrul campaniei Ajut eu: "Intrați pe Ajut eu şi ajutați familia Lilianei!"

Top știri

Ioana, o tânără româncă din Italia, mamă a doi copii, a murit fulgerător la doar 28 de ani, înaintea unei operații de rutină
1
Eveniment • ieri la 11:11

Ioana, o tânără româncă din Italia, mamă a doi copii, a murit fulgerător la doar 28 de ani, înaintea unei operații de rutină

Este anchetă în Italia, la o clinică privată din Perugia, după ce o tânără româncă în vârstă de 28 de ani, mamă a doi copii, a murit subit înaintea unei intervenții chirurgicale de rutină. Ioana Lingurar a făcut stop cardiac și nu a mai putut fi salvată de medici.

PARTENERI
O nouă despărțire în showbiz! Cei doi și-au spus astăzi ”adio”! ”Nu mai locuim împreună”
spynews.ro
VIDEO Ultimele clipe de viață ale interlopului împușcat în cap. Imagini dramatice de la locul crimei
gandul.ro
El e bărbatul în brațele căruia Anamaria Prodan și-a găsit liniștea: `Un vulcan care erupea din oră în oră`
prosport.ro
"I-am distrus tinerețea și m-a executat". Ce i-a facut o femeie lui Cristi Borcea. S-a dus la toți medicii, dar nu găsește tratament
antenasport.ro
Succesul Angelinei Jolie, scenariu de film. Lecții de viață de la marea actriță
CaTine.RO
După marele concert marca RBD, Maite Perroni vorbește despre refuzul foștilor ei colegi, Poncho și Dulce
tvhappy.ro
ULTIMELE ȘTIRI
23:12 Polițist înjunghiat în stradă, la Eforie Nord 22:20 Român reţinut în Italia, după ce a jefuit un bărbat într-un tren 21:50 Știrile zilei, 26 ianuarie 2021. Valeriu Gheorghiță a venit pentru doza de rapel cu mesajul ”împreună învingem pandemia” 21:25 O mașină a căzut într-o groapă pe șosea, în Sectorul 2 din București 21:05 A treia noapte de proteste. Olanda în prag de război civil 21:02 Indicele infectării, modificat după relaxare. Autorităţile pun sub semnul întrebării cifrele oficiale privind infectarea 21:01 Furtul de identitate de pe site-urile de socializare ar putea fi pedepsit cu închisoarea 20:50 Măștile pentru elevi, afacere închisă în depozite. După ce le-a cumpărat, Ministerul Educaţiei spune că nu sunt conforme 20:39 Scandal la nivel european: UE amenință producătorii de vaccin 20:16 Restaurantele se închid de fapt la ora 23.00. Patronii s-au ales cu scuzele autorităţilor
CITEȘTE PE A1.ro
Andreea Marin, mamă pentru a doua oară? Dezvăluiri din intimitatea relației cu Adrian Brâncoveanu, bărbatul care i-a atins inima
A1.RO
Ce mai face și cum arată Oana Lis, soția lui Viorel, de când a dispărut din spațiul public
A1.RO