Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Şansele de supravieţuire ale unei persoane intoxicate cu ciuperci. Doar două spitale din ţară pot oferi tratamentul

Cazurile persoanelor intoxicate cu ciuperci continuă să se înmulţească de la o zi la alta. Numai la un spital din Iaşi, trei oameni au ajuns în stare gravă, şi au fost salvaţi la limită de medici, după ce au mâncat ciuperci otrăvitoare. Pentru pacienţii în stare critică, singura şansă la viaţă este dializa hepatică, însă aceasta se face la doar două spitale din ţară. Chiar şi aşa, şansele de reuşită sunt de 50 de procente.

de Redactia Observator

la 16.10.2024 , 09:16

Această tânără are 28 de ani şi este din judeţul Botoşani, iar acum se bucură că a reuşit să scape cu viaţă. Săptămâna trecută, femeia, împreună cu familia sa au mâncat o tocăniţă de ciuperci culese din pădurea de lângă casă. După şase ore însă, starea ei s-a înrăutăţit, iar rudele au dus-o la spitalul din Botoşani. Tânăra era deja în stare gravă, iar medicii au trimis-o de urgenţă la Iaşi, acolo unde şi-a găsit salvarea. 

"Le-am gătit împreună cu mama soacră. Deci au fost verificate, au fost curăţate, nimic ieşit din comun la ele. Au fost ciuperci cunoscute de noi. Consum ciuperci de când mă ştiu, nu am avut nimic", ne spune o pacientă.

O femeie se zbate între viaţă şi moarte

Vezi și

Prin asta au mai trecut şi alte două persoane. O femeie de 62 de ani, tot din judeţul Botoşani şi un bărbat de 32 de ani, din judeţul Iaşi. Starea tânărului este stabilă, însă femeia se zbate între viaţă şi moare. 

"Din păcate cazurile cu insuficienţă renală acută şi insuficiență hepatică acută, au o supravieţuire de sub 50%. Este extrem de important momentul în care ele sunt adresate la spital şi momentul în care începe să se elimine toxicul. Cu cât mai repede, cu atât mai bine", declară Ionuţ Nistor, purtătorul de cuvânt al Spitalului "C.I.Parhon" din Iaşi.

Pentru pacienţii în stare critică, singura şansă la viaţă este dializa hepatică, însă aceasta se face doar la Spitalului "C.I.Parhon" din Iaşi şi la Institutul Fundeni din Bucureşti. În cei 20 de ani de când se face dializă hepatică la Iaşi au fost salvaţi aproape 70 de pacienţi.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Obişnuiţi să păstraţi bancnote vechi în speranţa că vă veţi îmbogăţi în viitor?
Observator » Evenimente » Şansele de supravieţuire ale unei persoane intoxicate cu ciuperci. Doar două spitale din ţară pot oferi tratamentul