Antena Meniu Search
x

Şapte cutremure în România, în doar 48 de ore. Ultimele două s-au produs în Vrancea, în mai puţin de jumătate de oră

Şapte cutremure au avut loc în România, în doar 48 de ore. Ieri, în zona seismică Vrancea s-au produs trei seisme, cel mai puternic având magnitudinea de 3,6 pe scara Richter.

Cel mai mare cutremur din acest an, de 5,8 magnitudine, a avut loc în 28 octombrie, în zona seismică Vrancea
Şapte cutremure în România, în doar 48 de ore. Ultimele două s-au produs în Vrancea, în mai puţin de jumătate de oră - Arhivă

Şapte cutremure au avut loc în România, în doar 48 de ore. Ieri, în zona seismică Vrancea s-au produs trei seisme, cel mai puternic având magnitudinea de 3,6 pe scara Richter.

Două noi cutremure s-au produs, joi seară, în zona seismică Vrancea. Unul a fost înregistrat la ora 21.32, în judeţul Buzău, şi a avut magnitudinea de 2,7 grade, iar cel de-al doilea, cu magnitudine de 2,9 grade, s-a produs în judeţul Buzău, după mai puţin de o jumătate de oră.

Un alt cutremur, cu magnitudinea 3,6 grade pe scara Richter, a avut loc, joi după-amiază, în judeţul Buzău, la o adâncime de 119 kilometri. Seismul a fost înregistrat la ora 16.56.

Patru cutremure în mai puţin de 24 de ore

Miercuri, s-au produs patru cutremure în Vrancea.

Primul cutremur s-a produs în județul Vrancea, la ora 2:17, având o magnitudine de 3 grade pe scara Richter. Acesta s-a resimțit în apropierea orașelor Odobești (30km), Panciu (35km), Focșani (43km), Râmnicu Sărat (46km) şi Mărășești (48km).

Al doilea seism a avut loc în județul Buzău, la ora 7:33, și a avut o magnitudine de 3.8 pe scara Richter, la adâncimea de 148 km. Cutremurul s-a resimțit în apropierea orașelor Nehoiu (8km), Întorsura Buzăului(32km), Covasna (37km), Vălenii de Munte (39km) şi Slănic (44km).

Apoi, la ora 18:49, în județul Vrancea, a mai avut loc un seism cu magnitudinea 2.5 pe scara Richter, la adâncimea de 72 km. Acesta s-a resimțit în apropierea orașelor Odobești (43km), Panciu (49km), Onești(51km), Nehoiu (53km) şi Slănic-Moldova (54km).

Ultimul cutremur s-a produs tot în județul Buzău, la ora 20:03, având o magnitudine de 2.9 pe scara Richter. Seismul s-a resimțit în apropierea orașelor Nehoiu (28km), Covasna(46km), Întorsura Buzăului(54km), Buzău (54km), Mizil (57km), potrivit INFP.

Cel mai mare cutremur din acest an, de 5,8 magnitudine, a avut loc în 28 octombrie, în zona seismică Vrancea, fiind resimţit şi în Bucureşti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Şapte cutremure în România, în doar 48 de ore. Ultimele două s-au produs în Vrancea, în mai puţin de jumătate de oră