Antena Meniu Search
x

Video Sărbători de iarnă mai costisitoare. Câţi bani vor scoate românii din buzunar pentru masa de Crăciun

Sărbătorile vor fi mai costisitoare. Atât alimentele de bază, cât şi produsele tradiţionale ce se pun pe masa de Crăciun s-au scumpit.

Alin Stan
de Alin Stan

la 01.11.2021, 08:01

Vezi și

Produsele tradiționale pentru masa de Crăciun ar putea să fie mai scumpe și cu 25% fata de anul trecut.  De la începutul anului până în acest moment, pâinea și uleiul au înregistrat creșteri de prețuri de aproximativ 25%, potrivit datelor Ministerului Agriculturii.

Mai mulţi bani pentru sărbători

În doar 10 luni, pâinea s-a scumpit cu 50 de bani. Și că tot vorbim despre masa de Crăciun, carnea de porc poate fi achiziționată la prețuri cuprinse între 19 lei şi 24 de lei pe kilogram, în funcţie de sortiment.  Și până de Crăciun se aşteaptă o scumpire de cel puțin 20%.

Astfel că cel mai ieftin sortiment de carne de porc va costa în jur de 23 de lei kilogramul. Şi uleiul s-a scumpit. Ar putea costa cu 10% mai mult până la sfârşitul acestui an. De la 7 lei și 40 de bani cât costă în prezent un litru de ulei, acesta ar putea ajunge la peste 8 lei la finalul lui 2021. Nici zahărul nu va fi mai ieftin, iar până la finalul acestui an vom putea asista la o scumpire cu 6%.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Sărbători de iarnă mai costisitoare. Câţi bani vor scoate românii din buzunar pentru masa de Crăciun