Antena Meniu Search
x

Sătul de lumea care-l batjocorea şi râdea de el, Gheorghiţă şi-a pus capăt zilelor: "Toţi îl strigau şontorog sau şchiop"

Sfârşit tragic pentru un tânăr de 28 de ani din satul Toporăşti, comuna Pungeşti, judeţul Vaslui. Având o semipareză pe partea dreaptă şi nemaiputând suporta batjocura celor din sat, care râdeau de mersul lui greoi, Gheorghiţă şi-a pus capăt zilelor. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 20.12.2019, 11:25

Gheorghitã Munteanu şi-a pus capăt zilelor, sătul de batjocura celor din sat
Sătul de lumea care-l batjocorea şi râdea de el, Gheorghiţă şi-a pus capăt zilelor - Profi Media / Imagine ilustrativă

Sfârşit tragic pentru un tânăr de 28 de ani din satul Toporăşti, comuna Pungeşti, judeţul Vaslui. Având o semipareză pe partea dreaptă şi nemaiputând suporta batjocura celor din sat, care râdeau de mersul lui greoi, Gheorghiţă şi-a pus capăt zilelor. 

În urmă cu câţiva ani, Gheorghiţă Munteanu a fost rupt cu bătaia victima de mai mulţi indivizi. După mai multe săptămâni de comă, tânărul şi-a revenit, însă a rămas cu o semiparezã la mâna şi piciorul drept, care i-a îngreunat vizibil mersul. 

În scurt timp, a devenit motiv de batjocură în satul Toporăşti, oamenii râzând de el de fiecare datã când ieşea din casă.

"Toţi îl strigau ori 'şontorog' ori 'schiop', iar asta l-a supărat. Era necăjit şi pentru că nu prea avea bani. Muncea săracul, cu toate problemele pe care le avea, cu ziua prin sat, nu stătea acasã", a declarat o vecinã a bărbatului.

Luni seara, tânărul a mers la barul din sat ca să bea o bere, însă nici acolo nu a a avut tihnă dupã ce colegii săi de pahar i-au găsit tot felul de porecle. 

Lumea râdea şi îi spunea şontorog

Întors acasã, Gheorghiţă şi-a pus capăt zilelor, spre disperarea familiei sale, care, în loc să se pregătească de sărbători, trebuie să-şi îngroape fiul.

"Ăia care l-au bătut s-au dus la puşcărie, dar bãiatul meu se duce acum în pământ. Era batjocorit aproape în fiecare zi. Mãcar sã-mi fi zis înainte “mamã, adio”. Lumea râdea şi îi spunea şontorog. Ce o fi zis ?! Azi aşa, mâine aşa, decât sã râdă de mine, de însurat nu mã însor, cine sã mã ia şontorog? A avut supãrãri multe pe care acum le ia în groapã cu el. Dacã nu mi-l bãteau bãieţii ãia, poate avea altã viatã", a afirmat cu amărăciune mama bãrbatului.

Potrivit medicului Dan Ungureanu, de la SAJ Vaslui, cadrele medicale repartizate la caz nu au mai putut face nimic pentru a salva viata bãrbatului.

"Ambulanta Vaslui a fost solicitatã la Toporãsti pentru un barbat 28 ani, gãsit spânzurat în curtea casei. Echipajul a gãsit pacientul fãrã semne vitale. În acest caz a fost declarat decesul", a declarat pentru vremeanoua.ro dr. Ungureanu de la SAJ Vaslui.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Sătul de lumea care-l batjocorea şi râdea de el, Gheorghiţă şi-a pus capăt zilelor: "Toţi îl strigau şontorog sau şchiop"