Antena Meniu Search
x

Video Scandal în Parlament la dezbaterea pe Legea Bugetului. Amendamente respinse pe bandă rulantă, ca pe vremuri

Aleşii au mimat astăzi, în Parlamentul României, dezbaterea bugetului pentru 2021. Coaliţia de guvernare a făcut front comun şi amendamentele au fost respinse pe bandă rulantă. O practică aspru criticată pe vremea când liberalii şi cei din USR nu se aflau la guvernare.

de Redactia Observator

la 25.02.2021, 21:01

Vezi și
  • Miza reprezentanților PNL a fost să dezbată pe repede-înainte proiectele de buget

Dezbaterile pe buget au început cu o coadă... la testare pentru COVID-19. Un început la fel de inconfortabil ca discuţiile care au urmat. Au fost testate aproape 100 de persoane care au participat la şedinţa comisiei de Buget-Finanţe: parlamentari, jurnalişti, invitaţi şi membri ai staff-ului tehnic.  

Unii şi-au adus provizii pentru dezbaterile-maraton pe Legea Bugetului. Liberalul Florin Roman a venit la discuţii cu o punguţă roşie cu... de toate. La comisia de Buget-Finanţe, discuţiile vor avea loc până târziu în noapte. Coaliţia are de respins peste 3.000 de amendamente ale PSD. 

Şicanările Putere-Opoziţie au continuat şi în alte comisii. La Educaţie şi Sport primele trei sferturi de oră din şedinţa de două ore a fost scandal. Liberala Monica Anisie şi social-democrata Natalia Intotero s-au certat care să conducă lucrările. PNL a forţat votul şi runda a fost câştigată de fostul ministru al Educaţiei. 

28,5 miliarde lei

Bugetul Ministerului Educației 

543,1 milioane lei

Bugetul Ministerului Sportului

Miza liberalilor a fost să dezbată pe repede-înainte proiectele de buget. Aşa că le-au acordat celor de la PSD trei minute ca să prezinte... 44 de amendamente. Cum coaliţia are majoritate au fost respinse toate şi bugetele Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sportului au primit aviz favorabil în forma dorită de Putere. 

La comisia juridică, tehnologia le-a dat bătăi de cap aleşilor. Senatorii şi deputaţii prezenţi la şedinţa condusă de liberala Iuliana Scântei n-au avut încotro decât să facă... haz de necaz. 

4,68 miliarde lei

Bugetul Ministerului Justiţiei 

Previzibil, bugetul Ministerului Justiţiei a primit aviz favorabil. 

53,7 miliarde lei

Bugetul Ministerului Muncii

Şi bugetul Ministerului Muncii rămâne aşa cum şi l-a dorit Coaliţia. Aici, procedura i-a încurcat pe aleşii mai noi. 

Adrian Solomon, deputat PSD: Sunteţi caraghioşi. De 45 de minute număraţi nişte oameni. Dacă eraţi ciobani vă dădea afară proprietarul. Tu dacă numărai covrigii în halul ăsta dădeai faliment.

Bugetul nu prevede dublarea alocațiilor sau majorarea punctului de pensie

Social-democraţii nu au reuşit să impună majorarea alocaţiilor şi a punctului de pensie cu 40 la sută aşa cum îşi doreau. 

Gabriela Firea, senator PSD: Avem o lege în vigoare pentru dublarea alocaţiilor, din păcate legea nu e aplicată, deşi a fost promulgată de preşedinte. 

Adrian Solomon, deputat PSD: Știm decizia coaliţiei daca azi va vota cineva altfel o păţeşte. 

Raluca Turcan, ministrul Muncii: Proiectul prevede majorarea alocaţiilor în două etape: finele anului trecut şi începutul anului acestuia. 

A curs cu avize favorabile şi pentru Transporturi, Cultură, Apărare, Energie, Interne şi Sănătate. Coaliţia a respins amendamentele Opoziţie pe bandă rulantă, uneori chiar în bloc, şi discuţiile s-au încheiat în câteva minute. Votul va avea loc abia săptămâna viitoare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Scandal în Parlament la dezbaterea pe Legea Bugetului. Amendamente respinse pe bandă rulantă, ca pe vremuri