Antena Meniu Search
x

Scandal la căpătâiul Regelui Mihai! Prințul dezmoștenit Nicolae acuză că este vorba de un 'joc murdar'

Vezi și

În timp ce o ţară întreagă este cu gândul la Rege şi îndreaptă mii de rugăciuni spre Majestatea Sa, un scandal cutremură Casa Regală. În ore de suferinţă şi de ziua onomastică a Regelui Mihai, prinţul dezmoştenit Nicolae a încercat să intre cu forţa în reşedinţa regală din Elveţia.

La reşedinţa din Elveţia, unde Mihai Întâi luptă cu boala, prinţul dezmoştenit Nicolae a încercat să spargă uşa şi să ajungă, cu forţa, la patul bunicului său. 

"A agresat fizic și verbal trei persoane. Una dintre ele prezintă răni corporale. În final, el a fost împiedicat să forțeze intrarea în casă. Majestatea Sa a făcut clar, de mai multe luni de zile, faptul că refuză să-și vadă nepotul", transmite printr-un comunicat Casa Regală.

Este urmarea unui conflict vechi de doi ani, de când regele Mihai l-a exclus pe Principe din linia de succesiune şi i-a retras titlul monarhic. Şi totuşi, Nicolae spune că ar fi vrut să-i ureze la mulţi ani de ziua lui onomstatică. Familia Regală a făcut o plângere penală împotriva lui.

"Mă întristează profund şi nu înţeleg agresivitatea Casei Regale de a face tot posibilul de a mă împiedica să îmi văd bunicul şi de a-mi discredita imaginea. Nu voi intra in acest joc murdar. Voi alege sa-mi respect bunicul in aceste momente dificile", este mesajul lui Medforth-Mills, nepotul Regelui Mihai.

Incidentul a avut loc la doar o oră după ce Regele Mihai a fost împărtăşit. Sunt momente critice la reşedinţa regală. Suveranul este din ce în ce mai slăbit.  

Danielle Maillefer, apropiată a familiei regale:

Ultima oară când am fost acolo eram cu câţiva dintre prietenii săi, secretarul său privat şi unul dintre puţinii săi prieteni apropiaţi elveţieni. Ne-am simţit foarte bine, el era foarte fericit. Cred că pur şi simplu era bucuros că ne vedea acolo şi zâmbea.

Este pentru prima oară când, de ziua onomastică a Regelui Mihai, Casa Regală nu organizează niciun eveniment public sau privat. Ultima apariţie a regelui a fost tot de ziua lui, în 2014, la Palatul Elisabeta din Capitală. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Scandal la căpătâiul Regelui Mihai! Prințul dezmoștenit Nicolae acuză că este vorba de un 'joc murdar'