Antena Meniu Search
x

Scandal la IPJ Iaşi! O poliţistă focoasă, în război deschis cu superiorii. Un moment de neatenţie a declanşat nebunia în instituţie

De patru ani, o poliţistă agită spiritele la IJP Iaşi. Totul a pornit de la o mustrare pe care tânăra a primit-o după ce ar fi compormis probele într-o anchetă.

- bzi.ro

De aproape patru ani, Corina Nicoleta Gheban agită spiritele la Inspectoratul Judeţean de Politie Iaşi. Totul a pornit de la o mustrare pe care tânăra poliţistă a primit-o după ce ar fi compormis probele într-o anchetă.

Poliţista se afla într-un razboi deschis cu sefii sai, după ce a fost sancţionată pe motiv că ar fi compromis o cercetare penală aflata în derulare. A ajuns la fata locului în momentul în care a fost sesizata comiterea unei infractiuni si, în loc sa protejeze probele, le-ar fi distrus, scriu jurnaliştii de la bzi.ro.

Procedura prevedea ca politista sa asigure câmpul infractional, însa a pus mâna pe obiectele care ar fi trebuit expertizate pentru a fi identificata amprenta infractorului. Dupa acest moment, politista a refuzat solicitarea colegilor de a fi amprentata. I s-a solicitat acest lucru pentru a fi scoase din calcul amprentele sale.

Practic, întreaga ancheta putea fi compromisa din cauza neatentiei politistei. 

Prin urmare, politista a fost sanctionata cu o mustrare scrisa de catre membrii Comisiei de Disciplina din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Iasi (IPJ). 

De aici a pornit tot scandalul, care urmeaza a fi finalizat zilele viitoare de catre judecatorii de la Curtea de Apel Iasi. Procesul s-a terminat pe data de 27 noiembrie 2017, iar pronuntarea a fost amânata pentru data de 6 decembrie 2017.

Demersurile făcute de poliţistă

Iniţial, politista a contactat reprezentantii Sindicatului Politistilor din România "Diamantul" si a contestat sanctiunea primita de seful Inspectoratului, la vremea aceea chestorul Ioan Scripniciuc. În plângerea formulata erau aduse acuzatii grave întregii conduceri a Politiei iesene.

Contestatia tinerei a fost însă respinsa si de catre conducerea IPJ Iasi. De aici, razboiul a luat o întorsatura si mai neasteptata – politista a deschis un proces împotriva Guvernului României, împotriva Ministerului Afacerilor Interne si a Inspectoratului Judetean de Politie Iasi la Curtea de Apel Iasi.

Aceasta contesta nu doar decizia de sanctionare în sine, dar si faptul ca ar fi fost anchetata în baza Ordinului de Ministru 400/2004, ordin care nu este publicat pe site-ul institutiei si nu este accesibil publicului. 

A câştigat la ÎCCJ

În mai 2014, Curtea de Apel Iasi a respins actiunea politistei si a stabilit ca o parte din cererile acesteia sa fie judecate la Tribunal. 

Nemulţumită de rezultatul primit din partea instantei de judecata, a contestat decizia Curtii de Apel Iasi, iar dosarul a ajuns la Înalta Curte de Casatie si Justitie. Aici, la finalul anului 2016, judecatorii de la Instanta Suprema au stabilit ca cei de la Iasi nu au analizat în mod corect speta supusa judecatii. Astfel, au trimis dosarul spre rejudecare. Aceasta rejudecare s-a terminat în urma cu doua zile, însa, indiferent de rezultat, razboiul este departe de a fi terminat. Corina Nicoleta Gheban este fiica unui fost politist cunoscut în Iasi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Scandal la IPJ Iaşi! O poliţistă focoasă, în război deschis cu superiorii. Un moment de neatenţie a declanşat nebunia în instituţie