Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Scandal la o şcoală din Bucureşti din cauza unui copil cu ADHD care şi-a omorât bunica

Este panică într-o şcoală din Bucureşti. Părinţii sunt revoltaţi după ce au aflat că un băiat de nouă ani, care în primăvară şi-a ucis bunica, ar putea deveni colegul copiilor lor.

de Redactia Observator

la 01.10.2018 , 19:27

Este panică într-o şcoală din Bucureşti. Părinţii sunt revoltaţi după ce au aflat că un băiat de nouă ani, care în primăvară şi-a ucis bunica, ar putea deveni colegul copiilor lor.

Au mers cu toţii la Inspectoratul Şcolar, să oprească transferul. Autorităţile spun însă că băiatul a fost testat psihologic şi poate fi reintegrat. Oficialii din învăţământ propun ca băiatul să fie însoţit în permanenţă de un asistent social.

Au trecut patru luni de când copilul de 9 ani care şi-a ucis bunica trăieşte într-un centru maternal.

Vezi și

O femeie care îi cunoaşte mama a aflat că aceasta vrea să-l înscrie la şcoala la care învaţă şi copiii ei. Imediat s-a instalat panica.

Pe acelaşi subiect

"Sunt copii. Se pot juca, îşi pot lua lucruri unii altora, se pot împinge", a fost reacţia unui părinte.

"El nu poate să vină la o şcoală normală la câteva luni după ce a comis o crimă violentă şi să ne facem că nu s-a întâmplat nimic", a explicat o mamă.

Speriaţi, părinţii au venit azi la Inspectoratul Şcolar Bucureşti, să împiedice transferul. Nu ştiau că directoarea refuzase deja să-l primească pe copil.

"La momentul acesta, elevul despre care discutăm nu este şcolarizat nicăieri", a declarat Marina Manea, purtător de cuvânt ISMB.

Este a doua şcoală care îl refuză de băiat, deşi testele psihiatrice făcute de Protecţia Copilului au stabilit că poate fi reintegrat în societate. 

"Este un copil de 9 ani care a acţionat fără discernământ sub un impuls foarte greu de controlat la acea vârstă şi într-un moment probabil nefericit din casă", a precizat George Roman, director de program Salvaţi Copiii.

Potrivit legii, copiii sub 14 ani nu pot fi traşi la răspundere pentru faptele lor. Şi nici nu li se poate refuza dreptul la educaţie. Autorităţile din învăţământ au propus o alternativă.

"Am făcut această recomandare părintelui să ia în calcul posibilitatea unei şcolarizări la domiciliu", a afirmat Maria Manea, purtător de cuvânt ISMB.

Specialiştii spun, însă, că această variantă nu l-ar ajuta pe băiat să devină un adult echilibrat. Copilul suferă de tulburare de deficit de atenţie. Locuieşte doar cu mama în centrul social. Părinţii săi sunt divorţaţi.

"Acasă înseamnă în afara societăţii, care înseamnă tot într-o situaţie de ostracizare şi departe de copii şi nu cred că asta este soluţia, noi avem nevoie de un copil reintegrat emoţional", a declarat George Roman, director de program Salvaţi Copiii.

În cazul în care copilul va reveni într-o şcoală, Direcţia de Protecţie a Copilului va delega un sociolog care îl va însoţi pe acesta în permanenţă la cursuri.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Evenimente » Scandal la o şcoală din Bucureşti din cauza unui copil cu ADHD care şi-a omorât bunica