Antena Meniu Search
x

Scene de coșmar descrise de jandarmul care a ajuns primul la microbuzul răsturnat în Alba. ”Țipete și mult sânge”

Jandarmul hunedorean Daniel Tănase era în timpul liber și se deplasa pe ruta Orăştie-Sebeş când a observat microbuzul răsturnat pe marginea drumului. A oprit imediat mașina şi a sunat la 112, fiind activat Planul Roșu de Intervenție.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 21.10.2020, 16:19

  • Microbuzul de transport persoane s-a răsturnat după ciocnirea cu o autoutilitară, pe banda de urgență.
  • O persoană află în microbuz a murit, iar alta a fost încarcerată și scoasă de salvatori.

Microbuzul s-a răsturnat la marginea șoselei după impactul cu un autoturism. Printre numeroasele bagaje şi resturi din caroseria microbuzului, jandarmul a observat numeroși pasageri răniți, printre care şi copii. Una dintre persoane a fost găsită decedată.

Daniel Tănase, alături de colegul său de drum şi șoferul unui TIR, au ajutat să iasă persoanele aflate în microbuz și au oprit alţi conducători auto care să acorde sprijin răniților. 

Microbuzul răsturnat în Alba

O persoană a rămas încarcerată și a fost nevoie de intervenția echipelor de descarcerare să o scoată din caroseria distrusă în impact.

Până la sosirea acestora, jandarmul și ceilalți șoferi care au oprit să dea o mână de ajutor au acţionat pentru prevenirea producerii unui incendiu, cu mijloacele avute în maşinile personale, deoarece din zona motorului ieşea fum. 

După ce ne-am convins că nu va izbucni un incediu am încercat sa ținem conștiente persoanele grav rănite până la sosirea echipajelor medicale.  Era un tablou şocant cu mult sânge. Cei care au fost scoşi din microbuz țipau si plângeau ... O atenţie deosebită am acordat-o copiilor să nu pătrundă pe carosabil şi să fie accidentaţi”, a declarat căpitan Tănase Daniel.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Evenimente » Scene de coșmar descrise de jandarmul care a ajuns primul la microbuzul răsturnat în Alba. ”Țipete și mult sânge”