Antena Meniu Search
x

Video Se modernizează cel mai mare aerodrom din ţară. Aproape patru milioane de euro costă lucrările

Cel mai mare aerodrom din ţară se modernizează. În Clinceni apar două piste noi de aterizare cu o lungime de un kilometru, una cu iarbă, cealaltă cu asfalt. Aerodromul va avea şi un nou turn de control. Aproape patru milioane de euro costă lucrările care sunt aproape de finalizare.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 09.11.2021, 20:31

Vezi și

Aşa se văd din aer lucrările de modernizare ale celui mai mare aerodrom din ţară, de la Clinceni, aflat la nici 30 de kilometri de centrul Capitalei. O pistă nouă, asfaltată, de un kilometru lungime şi lată de 30 de metri va fi folosită pentru aeronave mici şi medii, elicoptere civile sau militare. Cum până acum la Clinceni nu era decât o pistă cu iarbă, piloţii aveau probleme la aterizare în anumite perioade din an. Noua suprafaţă de asfalt va schimba lucrurile.

Pista este prevăzută inclusiv cu o bretea, paralelă, de rulare, dar şi cu patru platforme unde pot fi garate aeromnavele care aterizează sau decolează de la aerodromul Clinceni. La câteva zeci de metri distanţă, o a doua cale de rulare, de data aceasta din iarbă, cu o lungime de o mie de metri şi lăţime de 40 de metri a fost deja amenajată.

Anual, peste 15.000 de aeronave decolează sau aterizează aici

"Cea de iarbă este folosită în general de planorişti. Este foarte bună şi pentru avioanele de şcoală, pentru că aşa înveţi aterizarea mai bine, când înveţi pe iarbă", a declarat George Rotaru, Aeroclubul României. A fost ridicat de la zero şi un turn de control. De aici vor fi controlate aterizările şi decolările. La patru milioane de euro se ridică valoarea lucrărilor. Anual, peste 15.000 de aeronave decolează sau aterizează aici.

"Activitate de paraşutism, acrobaţie, lotul naţional al României se antrenează pe acest aerodrom. Înainte de a începe acest proiect aveam perioadă de neactivitate mare din cauza pânzei freatice foarte sus şi nu puteam desfălura activitate de zbor primăvara şi toamna", a declarat Ionuţ Andrei, comandant Aerodrom Clinceni. Lucrările de modernizare de la aerodromul Clinceni ar trebui să fie finalizate până în primăvară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Evenimente » Se modernizează cel mai mare aerodrom din ţară. Aproape patru milioane de euro costă lucrările