Antena Meniu Search
x

Şefi din Poliţia Timiş, cercetați după ce agentul Cristian Amariei a fost ucis de Ionel Lepa

Mai mulţi şefi din Poliţia Timiş vor fi cercetaţi, la o lună după ce agentul Cristian Amariei a fost ucis, în timp ce încerca să prindă un infractor periculos! Ancheta mai marilor din Poliţie scoate la iveală modul neprofesionist în care a fost organizată operaţiunea.

de Redactia Observator

la 08.07.2019, 21:07

Vezi și

Mai mulţi şefi din Poliţia Timiş vor fi cercetaţi, la o lună după ce agentul Cristian Amariei a fost ucis, în timp ce încerca să prindă un infractor periculos! Ancheta mai marilor din Poliţie scoate la iveală modul neprofesionist în care a fost organizată operaţiunea  - pe whatsapp şi fără ca şeful inspectoratului să ceară ajutorul forţelor speciale, deşi se ştia că Ionel Lepa este dat în urmărire internaţională. 

Şeful de la Investigaţii Criminale Timiş şi-a asumat întreaga operaţiune fără să facă instruirea celor care participau la acţiune, fără să pună la punct detalii foarte importante ale modului de acţiune - deci fără niciun plan stabilit înainte - ba chiar a folosit agenţi care erau în timpul liber şi plecaţi în urmărirea lui Lepa fără armamentul din dotare.

Există informaţii conform cărora intervenţia a fost în ilegalitate, planul a fost scris pe 4 iunie, semnat tot atunci şi înregistrat cu data de 2, ziua în care a avut loc operaţiunea.

Cât despre vestele antiglonţ şi vestele antiînjunghiere - şeful Serviciului de Logistică nu a urmărit dacă au fost repartizate tuturor structurilor. 

Culmea este că nici măcar cei de la Urmăriri, deşi aveau echipament disponibil, nu l-au folosit în misiune.

Unul dintre agenţii de la Urmăriri nu a valorificat toate informaţiile pe care le deţinea despre Marcel Lepa, nu avea cazierul urmăritului şi nici faptul că era în posesia unei arme de foc. 

Cât despre şeful IPJ Timiş, ancheta a scos la iveală faptul că acesta a citit mesajele pe whatsapp şi nu a intervenit chiar dacă erau angrenate şi alte unităţi subordonate decât în momentul în care poliţistul Amariei a fost împuşcat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Şefi din Poliţia Timiş, cercetați după ce agentul Cristian Amariei a fost ucis de Ionel Lepa