Antena Meniu Search
x

Șefi de laboratoare din Craiova, acuzați că au testat turiști în locul probelor de la DSP

Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova a deschis un dosar penal pentru infracțiunile de abuz în serviciu și zădărnicirea combaterii bolilor, după ce șefi de laboratoare ar fi refuzat testele venite de la Direcția de Sănătate Publică, pentru a testa turiști din județele vecine, informează Mediafax.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 24.08.2020, 12:35

Șefi de laboratoare din Craiova, acuzați că au testat turiști în locul probelor de la DSP
Dosar penal in rem deschis de procurorii din Craiova - Profimedia Images | imagine ilustrativă
  • Șefii de laboratoare din Craiova ar fi prioritizat testele pentru turiști
  • Procurorii consideră că s-a întârziat în luarea măsurilor de combatere a infecțiilor

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, ar fi vorba de funcționari de la Spitalul de Boli Infecțioase "Victor Babeș" din Craiova și din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență nr. 1.

Procurorii consideră că funcţionarii au făcut teste pentru persoane care nu sunt incluse în metodologia de testare a Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), "(testele n.r.) fiind folosite ulterior în vederea dovedirii îndeplinirii condiţiilor de călătorie în străinătate".

"La data de 18 august 2020, organele de poliţie s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în perioada iunie 2020 – până în prezent, funcţionari publici din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase Victor Babeş Craiova, respectiv Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă nr.1 Craiova, unităţi spitaliceşti dotate cu aparate medicale tip P.C.R., folosite în detectarea virusului SARS COV 2, încadraţi în funcţia de şefi laboratoare, sub pretextul prelucrării unor teste din alte judeţe limitrofe, refuză să primească pentru testare toate probele recoltate de către D.S.P. Dolj în urma constatării unor cazuri de infectare cu virusul menţionat, fapt ce are ca urmare întârzierea în luarea unor măsuri de prevenire sau combatere a infectărilor în locaţiile identificate de organele de sănătate publică", se arată în actul de sesizare.

Șefii de laboratoare de la unitățile medicale sunt cercetați in rem într-un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Șefi de laboratoare din Craiova, acuzați că au testat turiști în locul probelor de la DSP