Antena Meniu Search
x

Şeful unui post de poliție din Olt, prins beat chiar în sediul Poliţiei. Ce au descoperit autorităţile la verificări

Şeful unui post de poliție din județul Olt a fost găsit beat în sediul Poliţiei, transmite Mediafax. Din primele verificări, poliţiştii din Slatina au constatat faptul că polițistul se afla în postul de poliție, sub influența băuturilor alcoolice, însă, conform graficului, acesta se afla în afara orelor de program. Acesta va fi cercetat disciplinar. Mai târziu, un alt polițist a fost prins la volan și a refuzat atât testarea, cât și prelevarea de sânge. 

de Redactia Observator

la 06.12.2022, 15:06

Şeful unui post de poliție din Olt, prins beat chiar în sediul Poliţiei
Şeful unui post de poliție din Olt, prins beat chiar în sediul Poliţiei - Shutterstock/Arhivă

Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, luni după-amiază, că șeful Postului de Poliție Brâncoveni e beat în sediul postului de poliție.

Polițiștii care au mers acolo au constatat că acesta se afla în postul de poliție, beat, însă în afara orelor de program.

Un alt polițist al secţiei a fost prins la volan şi a refuzat testarea

Ulterior incidentului, pe un drum comunal, în comuna Strejeşti, a fost identificată o autospecială de poliţie, şoferului solicitându-se testarea cu aparatul etilotest. Pentru că acesta a refuzat atât testarea, cât şi prelevarea de sânge, i-a fost întocmit un dosar penal. 

Pe acelaşi subiect

"La data de 5 decembrie a.c., în jurul orei 16:00, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că șeful Postului de Poliție Brâncoveni s-ar afla sub influența băuturilor alcoolice, în sediul postului de poliție.

La fața locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Poliției Municipiului Slatina.

Din primele verificări s-a constatat faptul că polițistul se afla în postul de poliție, sub influența băuturilor alcoolice, însă, conform graficului, acesta se afla în afara orelor de program.

În contextul în care instituția nu tolerează astfel de fapte, care contravin eticii și valorilor morale ale profesiei, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Olt a dispus declanșarea cercetării disciplinare față de polițist, prin Biroul Control Intern, urmând ca, la finalizarea verificărilor, să fie dispuse măsurile legale în consecință.

Ulterior, echipa operativă a efectuat un control inopinat al dispozitivului Secției nr. 6 Poliție Rurală Găneasa, ocazie cu care, pe Drumul Comunal 20, în comuna Strejești, a fost identificată o autospecială de poliție.

Conducătorului autospecialei i s-a solicitat testarea cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat atât testarea, cât și prelevarea de mostre biologice de sânge la o unitate spitalicească.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge, fiind continuate cercetările de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș.

Precizăm faptul că Inspectoratul de Poliție Județean Olt se disociază de astfel de comportamente care contravin eticii și valorilor morale ale profesiei", a transmis IPJ Olt. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Şeful unui post de poliție din Olt, prins beat chiar în sediul Poliţiei. Ce au descoperit autorităţile la verificări