Antena Meniu Search
x

Seism 2018. Raed Arafat, bilanț după 12 ore de la declanșarea exercițiului

Raed Arafat a făcut primul bilanț la Seism 2018, la 12 ore după declanșarea exercițiului. Conform scenariului, secretarul de stat a anunțat că echipele de urgență reacționează într-o situație în care 450 de oameni au murit și alți 1800 au fost răniți după cutremurul de 7,5.

Raed Arafat prezintă bilanțul, conform scenariului Seism 2018
Raed Arafat în conferința primului bilanț de la Seism 2018 - Facebook/IGSU

Raed Arafat a făcut primul bilanț la Seism 2018, la 12 ore după declanșarea exercițiului. Conform scenariului, secretarul de stat a anunțat că echipele de urgență reacționează într-o situație în care 450 de oameni au murit și alți 1800 au fost răniți după cutremurul de 7,5.

"La aproximativ 12 ore de la momentul în care a avut loc seismul, avem din păcate înregistrate 450 de persoane decedate şi încă 1.791 de persoane care sunt rănite şi mai există 3.218 în continuare persoane dispărute. La acest moment sunt încă 88 de persoane surprinse sub dărâmături şi echipele de căutare-salvare încearcă să le salveze", a declarat, într-o conferinţă de presă, Raed Arafat.

El a mai spus că a vorbit cu ministrul Sănătăţii şi s-a luat legătura cu Colegiul Medicilor pentru rezolvarea formalităţilor pentru echipele medicale internaţionale, pentru a nu fi probleme cu dreptul de liberă practică.

"Avem în jur de 30.000 de sinistraţi, IGSU urmează să instaleze primele două tabere de sinistraţi pe stadioanele din Voluntari şi Ştefăneşti, iar instalarea lor va începe în această noapte", a adăugat Arafat. El a explicat că Primăria Municipiului Bucureşti poate instala în interiorul Arenei locuri pentru aproximativ 20.000 de oameni, dar având în vedere că duminică după-amiază este meci şi că acesta este doar un exerciţiu, instalarea lor a fost amânată până după meci.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Arafat a spus că a primit confirmări că o echipă medicală din Israel care va alcătui un spital de nivel trei - cel mai înalt nivel - va ajunge în cursul nopţii în România, fiind vorba despre peste o sută de medici şi asistenţi, iar o echipă de căutare-salvare din Bulgaria urmează să intre în ţară duminică, la 11, pe la Ruse. De asemenea, Republica Moldova trimite o echipă de paramedici cu o ambulanţă.

Totodată, a fost adus pe mare, în containere, un spital de nivel 3, și vor sosi echipele medicale şi echipamentele medicale mai sensibile şi se consideră că va deveni operaţional duminică seară.

Arafat a spus că deja au ajuns în ţară 7 ambulanţe din Austria, 4 ambulanţe din Italia, o ambulanţă din Ungaria, 3 autocamioane din Austria şi 2 autocamioane din italia cu echipamente şi materiale pentru ridicarea de posturi medicale avasate de nivel 2 sau nivel 1.

El a precizat că operaţiunile de căutare-salvare continuă, în noaptea de sâmbătă spre duminică, iar la Centrul de comandă din Ciolpani rămân reprezentanţii ministerului.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Evenimente » Seism 2018. Raed Arafat, bilanț după 12 ore de la declanșarea exercițiului