Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Sendviş cu de toate din Bucovina, cu gust italienesc. Micile afaceri cu care au dat lovitura românii întorşi acasă din Italia

Dacă turcii ne ispitesc cu a lor şaorma, noi avem sendvişul cu de toate. Vine tocmai din Bucovina şi are gust de Italia. Vorbim despre o mână de producători locali din Suceava care au ales să pună în practică reţete învăţate peste hotare şi să contribuie astfel cu produsele lor la un gust autentic.

de Angela Bertea

la 25.10.2024 , 17:56

Aşa arată panini de Bucovina. După 13 ani în Italia, Ionel şi-a propus să aducă gustul din peninsulă şi în ţara lui. Şi a reuşit. Şi-a deschis o rulotă la intrarea în Suceava şi a strâns în jurul său mai mulţi producători locali, întorşi şi ei din străinătate. Cu toţii contribuie la visul său şi, totodată, la supravieţuirea propriilor afaceri.

Micii producători s-au strâns sub aripa Direcţiei Agricole din Suceava

În sendvişul cu specific italian găsim atât chiflele de la o micuţă brutărie din Udeşti, cât şi cârnaţii salsiccia dintr-o măcelărie din Frătăuţii Noi. "Carnaciorii sunt dupa o reteta italieneasca. Carne si condimente naturale. Compozitia e aceeasi numai ca nu folosim matul pt ca ar treb sa-l arunce si e pacat folosim pungi punem in vid si o livram. Eu daca am nev de rosii si zarzavaturi sau miere tot cumpar de la colegii mei ca si colegii mei de altfel de la mine", a declarat Liliana Cîrdei, producator local.

Vezi și

Dacă unii aduc carnea, alţii contribuie cu brânza. După ce a lucrat la o fabrică artizanală din Toscana, acest producător face acum brânzeturi după reţete italieneşti. "Nu folosim clorura de calciu sau alte artificii. Scamorza se tine putin mai mult la sare si se tine la uscat intre 24 si 48 ore. Fiind potrivita atat pentru sendvisuri cat si bruschete, paste, lasagna", a declarat Costică Ștefanovici, producător local. Micii producători s-au strâns sub aripa Direcţiei Agricole din Suceava care oganizează, în fiecare weekend, în curtea instituţiei, o piaţă volantă pentru noi parteneriate.

Angela Bertea Like

Curioasă din fire, îmi place să pun întrebări și să obțin răspunsuri. Pe unele le obțin mai ușor și repede, pe altele mai dificil. Dar, îmi place și să insist, ceea ce mă conduce spre ceea ce vreau să obțin.

Întrebarea zilei
Resimţiţi efectele trecerii la ora de iarna?
Observator » Evenimente » Sendviş cu de toate din Bucovina, cu gust italienesc. Micile afaceri cu care au dat lovitura românii întorşi acasă din Italia