Antena Meniu Search
x

SENZAȚIONAL! Andrei Roșu a devenit PRIMUL ROMÂN care a traversat Canalul Mânecii înotând

Realizarea incredibilă a lui Andrei face parte dintr-o provocare nemaivăzută. Ultra triatlonul Arch 2 Arch obligă participanții să străbată 470 de kilometri alergând, înotând și pedalând.

Realizarea incredibilă a lui Andrei face parte dintr-o provocare nemaivăzută. Ultra triatlonul Arch 2 Arch obligă participanții să străbată 470 de kilometri alergând, înotând și pedalând. 

Pentru mulți dintre noi, distanța dintre Londra și Paris pare destul de solicitantă și dacă ne-am afla pe bancheta din spate a unui automobil confortabil. Pentru Andrei Roșu reprezintă o provocare. Poate cea mai mare din momentul în care a decis că trebuie să lase de-o parte modul de viață sedentar și să să-și urmeze visul.

Pentru Andrei, sportul reprezintă modul de viață care i-a adus liniștea sufletească, iar odată cu trecere anilor, realizările sale au devenit de-a dreptul incredibile și pentru cei care fac sport de performanță.

În ziua în care Andrei a împlinit 39 de ani a reușit ceea ce niciun alt compatriot de-al nostru nu izbutise. A traversat Canalul Mânecii înot și pentru a vă face o idee despre cât de dificil este să faci asta, unii specialiști spun că e mai dificil să treci din Anglia în Franța înotând decât dacă ai urca pe Everest. Dacă mai adăugăm și faptul că în ultimii 14 ani, doar 15 oameni de pe planetă au reușit acest lucru, putem „vizualiza” dimensiunile performanței lui Andrei Roșu.

MOMENTE DE GROAZĂ 

Antrenamentele pentru această cursă nebună de la Londra la Paris au fost dure, însă nimic nu se compară cu ceea ce găsești chiar la „locul faptei”, iar asta a povestit-o chiar Andrei: „Pe parcursul probei de înot, echipa de suport îmi citea mesajele primite = reeenergizare instant. Au contat ENORM încurajările voastre, într-o cursa în care am vomat de 42 de ori, din cauza răului de mare (organizatorii au ţinut evidenţă şi mi-au şpis ulterior că la 50 m-ar fi obligat să mă retrag :(), braţul stâng nu a mai fost funcţional după km 40, am trecut prin 2 "lanuri" de meduze-gigant roz şi violet, apă a avut 13 grade în UK şi 14 în Franţa (wetsuitul Zoot Force 3 a făcut minuni!!!), iar curenţii ne-au 'ajutat' să parcurgem ultimii 4 km în... 8 ore! Pentru a 'străpunge' un curent mai slab, a trebuit să 'sprintez' 2 km, iar pentru asta am apelat la rezervă strategică de Energy Shot (Isostar). Efect secundar (normal pentru produsele cu cafeină): mi-au rămas doar 2 ore de somn (interval suficient, având în vedere că la ultra-triatloane nu prea se doarme... Vă pup şi va mulţumesc (anticipat) şi pentru donaţiile către Hospice!”

OBIECTIV ÎNDEPLINIT

Al doua piatră de încercare pentru Andrei a fost trecută cu brio, după ce prima parte a ultra triatlonului a fost depășită ceva mai „ușor” (140 de kilometri alergați, de la Londra la Dover), românul fiind unul dintre cei mai respectați alergători de maraton din România. Nebunia însă nu se oprește aici. Ajuns la Calais, Andrei Roșu trebuie să pedaleze până în capitala Franței, locul în care marea provocare a vieții sale se va încheia.

Dincolo de performanțele proprii pe care le-a înregistrat deja, cursa lui Andrei mai are un scop. Nobil. Acesta încearcă să-i convingă pe cei care-l încurajează și-l aprecieze să pentru copii și adulții îngrijiță de către Hospice Casa Speranței, obiectivul final fiind adunarea a 90.000 de lei. Această sumă va putea oferi 380 de vizite de ingrijire la domiciliul pacientului si 137 de zile de internare pentru 10 pacienti.

CINE ESTE ANDREI ROȘU

Data nașterii: 30 iunie 1976;

1994 A absolvit liceul.

1998 A absolvit facultatea.

1999 A terminat stagiul militar.

2001 A abandonat o cariera in domeniul muzicii (fost component al trupei Gaz pe Foc).

Sursă foto: Facebook.

2002 A inceput o cariera in domeniul financiar. Lucrează de 10 ani pentru aceeasi multinationala. Cariera sa a oscilat intre vanzari, resurse umane, project management, training, comunicare, branding.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » SENZAȚIONAL! Andrei Roșu a devenit PRIMUL ROMÂN care a traversat Canalul Mânecii înotând