Antena Meniu Search
x

Senzațional! Ea este FEMEIA DIN ROMÂNIA care a făcut SĂ PLÂNGĂ O LUME ÎNTREAGĂ

Klara Markus este una dintre minunile vii ale omenirii. A fost închisă în cele mai teribile lagăre ale celui de-al Doilea Război Mondial, dar a reușit să scape. Acum are 100 de ani

sursa: Daily Mail

Klara Markus este una dintre minunile vii ale omenirii. A fost închisă în cele mai teribile lagăre ale celui de-al Doilea Război Mondial, dar a reușit să scape. Acum are 100 de ani.

Cotdianul Daily Mail oferă un spațiu generos unei românce născute în Carei, care a supraviețuit, în mod surprinzător, tuturor ororilor celui de-al Doilea Război Mondial.

Se pregătește să-și serbeze ziua de naștere. Curând va împlini 101 ani, iar povestea sa de viață este impresionantă. A fost captivă în două dintre cele mai teribile locuri ale planetei înainte de sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.  

Născută în ultima zi a anului 1913, la Carei, Klara Schongut a fost deportată într-un ghetou de evrei din Budapesta, oraș în care avea să muncească pentru prima dată, la o fabrică de confecționat umbrele. A avut noroc pentru că sora sa mai mare și mama sa au fost deportate direct la Auschwitz și nu le-a mai văzut niciodată. 

După doi ani petrecuți în capitala Ungariei viața ei lua o turnură dramatică. Fără explicații, Klara a fost trimisă în lagărul de la Dachau, însă Dumnezeu a scăpat-o de moarte ca prin minune. N-a rămas decât o săptămână după care a luat drumul unui alt loc al morții: lagărul Ravensbruck. Un loc recunoscut pentru că acolo și-au găsit sfârșitul mii de femei. 

Klara a continuat să fie ocrotită de divinatate, însă nu pentru multă vreme. A fost deportată la Auschwitz, acolo unde muriseră cele mai dragi persoane din viața ei. Norocul părea să se sfârșească pentru tânăra din Satu Mare. Urma să fie gazată... Numai că în ziua în care trebuia să se petreacă nenorocirea, naziștii au rămas fără rezerva de gaz.

După ce a păcălit moartea încă o dată, aliații au distrus Germania hitleristă, iar Klara a supraviețuit.

Acum trăiește la Sighetu Marmației, iar atunci când reporterii de la Daily Mail au venit să o intervieveze nu a uitat să-și arate dragostea pentru România, oferind răspunsuri reporterilor înfășurată într-un drapel tricolor...  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Senzațional! Ea este FEMEIA DIN ROMÂNIA care a făcut SĂ PLÂNGĂ O LUME ÎNTREAGĂ