Antena Meniu Search
x

Şi-au scos cei 6 copii să cerşească pe străzile Sibiului. Părinţii din Mureş sunt acuzaţi că i-au exploatat timp de 7 ani pentru un ban în plus

Acuzaţii şocante! Șase copii din județul Mureș au fost puși să cerșească, timp de 7 ani, în municipiul Sibiu. În urma unor percheziții, părinții au fost arestați preventiv. Copiii au fost găsiți nesupravegheaţi și au fost preluați de DGASPC Mureș.

de Redactia Observator

la 17.11.2022, 15:37

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Shutterstock

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Târgu Mureș au dispus miercuri reținerea pentru 24 de ore a doi inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de minori în formă continuată.

Cei 6 copii au fost exploataţi timp de 7 ani

Procurorii au probe cum că timp de șapte ani, în perioada iunie 2015 - aprilie 2022, cei doi părinți au exploatat, prin obligarea la practicarea cerșetoriei, șase minori, în prezent cu vârste cuprinse între 6 și 16 ani, abuzând de poziția de autoritate exercitată în calitate de părinți.

"În acest scop, inculpații au transportat persoanele vătămate minore din localitatea de domiciliu, situată în județul Mureș, în municipiul Sibiu, unde le-au obligat să apeleze la mila publicului, beneficiind de foloasele patrimoniale obținute în urma acestei activități. În perioada 2015 – 2022, unul dintre inculpați a fost sancționat pe raza municipiului Sibiu de 165 de ori pentru apelarea în mod repetat la mila publicului precum și pentru faptul că și-a îndemnat copiii minori să cerșească. De asemenea, cel de al doilea inculpat a fost sancționat de 30 de ori, în aceeași perioadă, pentru săvârșirea aceluiași tip de contravenții'', spun procurorii DIICOT.

Organele de cercetare penală au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară la locuința inculpaților, fiind găsiți patru copii, cu vârste cuprinse între unu și 14 ani, ce au fost preluați de către DGASPC Mureș. Alți trei minori au fost preluați de autorități încă din luna octombrie 2022, după ce au fost găsiți singuri, neglijați, nereușindu-se identificarea niciunei persoane din familia extinsă care să își asume responsabilitatea îngrijirii lor.

În cursul zilei de joi, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Mureș a admis propunerea de arestare preventivă a celor doi inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Şi-au scos cei 6 copii să cerşească pe străzile Sibiului. Părinţii din Mureş sunt acuzaţi că i-au exploatat timp de 7 ani pentru un ban în plus