Antena Meniu Search
x

Marş în Bucureşti pentru siguranţa femeilor, după ce o farmacistă a fost stropită cu acid

Un bărbat şi-a mutilat soţia cu acid, în plină stradă, la Oneşti, apoi a intrat cu maşina într-un TIR! Femeia, o farmacistă de 58 de ani, a ajuns la spital cu arsuri grave pe faţă, ochi şi mâini. Voia să divorţeze, însă soţul ei n-a acceptat ideea şi s-a răzbunat.

De Redactia Observator la 18.10.2019, 19:48
Vezi și

Un bărbat şi-a mutilat soţia cu acid, în plină stradă, la Oneşti, apoi a intrat cu maşina într-un TIR! Femeia, o farmacistă de 58 de ani, a ajuns la spital cu arsuri grave pe faţă, ochi şi mâini. Voia să divorţeze, însă soţul ei n-a acceptat ideea şi s-a răzbunat. Imediat după atac, individul a accelerat spre moarte. Intenţionat, spun martorii.

Fără explicaţii şi fără să frâneze, bărbatul de 70 de ani a intrat cu viteză într-un camion, la doar o oră după ce şi-a mutilat soţia cu acid. N-a fost un accident, spun toţi apropiaţii. 

Sora femeii stropite cu acid: Până la urmă el a ameninţat că o să facă ceva, un gest neplăcut, şi o să se omoare 

De două luni, individul, fost şofer profesionist, era în proces de divorţ cu soţia sa, o farmacistă de 58 de ani din Oneşti. Ieri, când a mers s-o viziteze, a luat din boxa blocului un recipient cu acid de baterie auto. Cu el, în plină stradă, a mutilat-o pe femeie. 

Un vecin spune că "la un moment dat, am considerat că i-ar fi dat o palmă. Ei, de unde, în momentul ăla el a aruncat cu acid. Pentru că a zburat ceva acolo".

După primul atac, farmacista a încercat să fugă în scara blocului.

Vecinul continuă: "El, cred, după aceea, că asta n-am mai văzut, a fugit după ea. Acolo a dat iar cu acid. Pentru că era acid pe uşă".

Sora femeii stropite cu acid: Avea un comportament mai diferit, dar noi am prevăzut. Tot timpul i-am zis, stai departe de el, pentru că el acum fiind despărţit de tine poate să ajungă la orice

Femeia a ajuns la spital cu arsuri pe 18 la sută din suprafaţa corpului.

Ana Maria Băncescu, medic-şef CPU Oneşti: Femeia prezenta leziuni de arsură chimică la nivelul feţei, pieptului, membrelor superioare şi la nivelul ochiului drept. Pacienta a fost preluată, stabilizată, s-a realizat decontaminarea tegumentelor

În acest timp, atacatorul gonea spre moarte. Şoferul camionului în care a intrat a ajuns şi el la spital, cu leziuni la un picior.

Sora femeii stropite cu acid: A vrut să se sinucidă. A şi declarat la prieteni şi neamuri, a sunat-o pe sora lui întâi şi pe urmă asta a fost

Atacul cu acid lasă urme pe viaţă şi reprezintă, spun specialiştii, o formă de control asupra partenerei şi dincolo de despărţire. 

Dorina Stamate, psihoterapeut: Dacă nu eşti a mea, să nu mai fii a nimănui. Adică te urâţesc, te fac să devii într-un fel încât să nu te mai vrea nimeni altcineva

În România, una din patru femei a fost agresată, fizic sau sexual, cel puţin o dată de partenerul de viaţă. În România, în fiecare an, victimele depun aproape 40 de mii de plângeri penale împotriva soţilor sau iubiţilor agresivi. 

Numai 3,5% dintre cazuri ajung în Instanţă. Şi mai puţin de 2% dintre agresori primesc condamnări. Dacă vorbim despre omoruri, în primele 6 luni ale acestui an au fost ucise 36 de femei. Iar în 2018 au fost comise 77 de crime în familie.

Incapacitatea autorităţilor de a proteja victimele violenţei domestice este şi motivul pentru care mâine, în Bucureşti, va fi organizat marşul "Împreună pentru siguranţa femeilor". 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Marş în Bucureşti pentru siguranţa femeilor, după ce o farmacistă a fost stropită cu acid