Antena Meniu Search
x

Video Simona Halep se declară șocată de verdictul în cazul de dopaj: "E o mare nedreptate. Toate acestea o să iasă la iveală într-o zi"

Simona Halep a declarat, miercuri, la Constanţa, că este şocată de suspendarea sa pe patru ani, o mare nedreptate, şi că este convinsă că îşi va dovedi nevinovăţia.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 13.09.2023, 14:52

Vezi și

"Sunt şocată, aş putea să spun. Ce se întâmplă e o mare nedreptate. Nu am luat nicodată dopaj şi nu m-am dopat absolut niciodată. Toate acestea o să iasă la iveală într-o zi. O să las experţii să discute absolut orice, pentru că ei ştiu mai bine ceea ce s-a întâmplat. Sunt convinsă că într-o zi o să dovedesc că sunt nevinovată şi sunt curată. Tot ce s-a întâmplat a fost nedrept, din toate punctele de vedere", a spus Halep.

Ea a menţionat că este foarte dezamăgită şi şocată de faptul că "se poate judeca un sportiv doar pe presupunere, nimic concret". "Toate analizele mele de sânge au fost negative şi nu s-a găsit absolut niciodată substanţe interzie. La urină, doar pe data de 29, când a ieşit o cantitate infimă de Roxadustat şi aceasta a fost totul. Acum, trebuie să ajung la TAS, o să apel la această decizie fără sens, din punctul meu de vedere. Sper că într-o zi o să iasă adevărul la iveală. Voi lupta până la capăt ca să arăt acest lucru", a adăugat sportiva.

"Simona Halep are la dispoziție 21 de zile pentru a face recurs la o instanță superioară, în acest caz TAS - Tribunalul de Arbitraj Sportiv. După ce va face recurs se va judeca această speță și vom afla care va fi decizia definitivă. Sportiva a fost suspendată provizoriu în luna octombrie a anului trecut. (...) Totul depinde de ce se va întâmpla în urma contestației. Spunea Simona Halep în prima reacție că a fost o decizie motivată în 126 de pagini, care, în urma unui test pozitiv de urină la substanța interzisă și o încălcare a programului de pașaport biologic, a dus la această decizie drastică de suspendare din lumea tenisului. Visul Simonei de a participa la Jocurile Olimpice a fost așadar spulberat", a transmis reporterul Observator Bianca Iacob.

Pe acelaşi subiect

Stere Halep: "100 de ani să-i dea suspendare, nu putem să recunoaștem așa ceva"

"Simona a primit decizia cum aţi auzit. E atât de simplu! E normal să fie dezamăgită, dacă unii vor să o scoată vinovată... Iar eu am declarat, 100 de ani să-i dea suspendare, nu putem să recunoaştem aşa ceva.  Că vor unii să o scoată vinovată asta e treaba lor. De ce a durat aşa mult până s-a dat decizia ar trebui să-I întrebaţi pe ei. Mie degeaba îmi puneţi această întrebare, că nu ştiu ce să vă spun. Conform legilor, vom ataca decizia. Simona are o stare de spirit foarte bună, ce poţi să faci? Absolut nimic. Dacă lucrurile merg în acest mod, păcat mare pentru toţi sportivi, i se poate întâmpla oricui. Legea internaţională trebuie să facă ceva pentru aceşti oameni. Să schimbe ceva. Nu se poate ca numai sportivul să fie vinovat. Nu există aşa ceva în lume! Nu mă interesează alte declaraţii ale unor sportive. Noi suntem curaţi în faţa Domnului şi atâta tot", a spus Stere Halep.

Simona Halep a declarat, miercuri, la Constanţa, că este şocată de suspendarea sa pe patru ani, o mare nedreptate, şi că este convinsă că îşi va dovedi nevinovăţia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Simona Halep se declară șocată de verdictul în cazul de dopaj: "E o mare nedreptate. Toate acestea o să iasă la iveală într-o zi"