Antena Meniu Search
x

Video Sinaia a rămas fără apă potabilă chiar în minivacanță. De ce nu este bună de băut

Apa potabilă din staţiunea Sinaia a fost oprită, în condiţiile în care mii de turişti sunt în minivacanţă acolo. Situaţia durează deja de ore întregi şi a fost provocată de vremea rea din ultimele zile care a afectat şi calitatea apei distribuită populaţiei. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 23.01.2023, 14:10

Vezi și

Mii de turiști, care sunt în minivacanță în stațiunea Sinaia, au avut parte de o veste nu tocmai bună: apa potabilă din oraș a fost oprită de noaptea trecută. Zona centrală a stațiunii, acolo unde sunt foarte multe hoteluri, este afectată. La fel stă situația și-n alte două zone, Izvor și Platou Izvor. Reprezentanții Hidro Prahova nu au precizat cât timp va dura această situație, pentru că depinde de turbiditatea apei care intră în stațiile de tratare.

Claudiu Loghin, reporter Observator: Decizia a fost luată chiar de noaptea trecută, pe fondul faptului că în stațiile de tratare care deservesc stațiunea Sinaia, apa la intrare este extrem de tulbure. În acest context, instalațiile de filtrare ale celor două stații de tratare nu mai fac față, astfel încât turiștilor și localnicilor din Sinaia să le poată fi furnizată apă în condiții sanitare normale.

Reprezentanții Hidro Prahova nu au precizat cât timp va dura această situație, ci evident depinde de turbiditatea apei care intră în stațiile de tratare. Sunt afectate zona centrală a stațiunii, unde sunt cele mai multe dintre hotelurile mari și alte două zone, Izvor și Platou Izvor. Într-o astfel de situație, parametrii de potabilitate ai apei sunt influențați, spun și oficialii Hidro Prahova, în mod direct de precipitațiile atmosferice și de cât de tulbure este apa care intră în stațiile de tratare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Sinaia a rămas fără apă potabilă chiar în minivacanță. De ce nu este bună de băut